Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

V ÍTEJTE NA BONUSOVÉ HODINĚ !!! Co budeme dělat? Budeme se učit.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "V ÍTEJTE NA BONUSOVÉ HODINĚ !!! Co budeme dělat? Budeme se učit."— Transkript prezentace:

1 V ÍTEJTE NA BONUSOVÉ HODINĚ !!! Co budeme dělat? Budeme se učit

2 C O SE NAUČÍME ? Nová slovíčka a fráze A na závěr si dáme písničku

3 NĚKOLIK NOVÝCH SLOV JAKO BONUS PRO FAJNŠMEKRY Fajnšmekr – člověk, který se v něčem vyzná a proto si umí vybrat, ocenit kvalitu výrobku a je často připraven si za výrobek doplatit Koupila jsem si nakonec ten levnější přehrávač. Ten dražší měl sice plno funkcí navíc, ale ty bych já stejně nevyužila. Ňáký basy a tak, to je spíš pro fajšmekry.

4 A U JÍDLA JEŠTĚ ZŮSTANEME Zůstat u něčeho – dále si povídat o něčem A u jídla ješte zůstaneme a dáme si slovíčko Knedlo, zelo, vepřo – vepřová pečeně s knedlíkem a se zelím. Zamakáme, a až to bude hotový, zajdem na knedlo zelo vepřo tam k nám do jídelny, ju?

5 K SICHT Ksicht – obličej Ten jeho ksicht, to když vidím, tak se mi dělá blbě, natož abys si s ním začala. Dělat na někoho ksichty – tvářit se nějak, obvykle nepříjemně. Segra chtěla zvýšit plat, ale šéfka na ni udělala takovej ksicht, že okamžitě zařadila zpátečku. Být ksicht – být specifický, specificky vypadat. To je ale ksicht, ta naše nová sousedka, viď. To se nedá ani popsat.

6 Z PUCOVAT NĚKOHO Zpucovat někoho – vynadat někomu. Přišla dcera a začala řvát, že jí nedávám prachy, že všecky její kámošky dostávaj víc. Tak jsem jí tak zpucoval, že si to příště nedovolí. Namydlený – být v problémové, bezvýchodiskové situaci Zítra musím jet na schůzku a vlak mi tam nejede. Pokud mi neopraví auto, tak su namydlený.

7 A ZASE SLOVA PRO „VÝBORNÝ“ Být pecka, peckový Téda, to je pecka. Tak spokojená jsem s televizí nikdy nebyla. Je fakt pecková, tati, děkuji. Suprový Ne, ten telefon je suprový, já neříkám. Prostě mi vadí, jak je velkej.

8 Z ADAŘIT SE Zadařit se – mít úspěch Mám i dva tři nové klienty denně, když se zadaří. Nemůžu si ztěžovat, upřimně sem ani nečekal, že ten byznys tak pofrčí. Pofrčí – bude tak dobře fungovat Dáme to auto do pucu a až to pofrčí, tak se projedem, ju? Dát do pucu – dát do pořádku

9 Z ADARA Zadara - zadarmo Von jí ty hadry dal úplně zadara, chápeš to. Vědět, že tak rozdává věci, tak se s nim taky bavim, že?


Stáhnout ppt "V ÍTEJTE NA BONUSOVÉ HODINĚ !!! Co budeme dělat? Budeme se učit."

Podobné prezentace


Reklamy Google