Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován."— Transkript prezentace:

1 Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován Mgr. Zdenou Kabešovou RODINA 3. ročník

2 RODINA: Lidská společnost – to jsou muži, ženy a děti. Muž =
tatínek, žena = maminka a jejich děti tvoří dohromady rodinu. Základem lidské společnosti je rodina. Lidé uzavírají manželství, přivádějí na svět děti, o které se starají.

3 RODINA Každé dítě má právo na lásku a porozumění svých rodičů.
Rodiče děti vychovávají a učí je mnoho důležitých věcí, zajišťují společné bydlení a jídlo, sportují, chodí na výlety a za zábavou.

4 Je hezké, když si rodiče a děti umí o své lásce k sobě říct. Všechny děti někdy zlobí, neposlouchají a dokonce i lžou. Rodiče je tedy musí napomínat, ale nikdy se dlouho nezlobí. I když děti hubují, mají je rádi. Láska je křehký cit, je třeba na ni dávat pozor a chránit ji.

5 Některé děti žijí z nejrůznějších důvodů jen s jedním z rodičů. O to více by si měli v takové rodině navzájem pomáhat, mít se rádi.

6 O děti , které ve vlastní rodině žít nemohou, je postaráno v dětských domovech. Všechny děti touží být s maminkou a mít svůj domov. Novou maminku a sourozence nacházejí děti, které žijí v dětských vesničkách.

7 Do širší rodiny patří i další lidé
– dědeček, babička, strýčkové, tetičky, synovci, neteře, sestřenice, bratranci. Vyznáte se ve vaší rodině? Víš, kdo je dcerou (synem) tvých rodičů? 2. Maminčina (tatínkova) sestra je tvoje ….. . 3. Její děti jsou tvoje …….., ……. . 4. Maminka a tatínek tvé maminky je tvoje …… a tvůj ……. .

8 V životě člověka se střídá práce – plnění povinností s odpočinkem. Odpočinek však neznamená nečinnost. Nejlepší je aktivní odpočinek.

9 RODOKMEN: dědeček babička babička dědeček tatínek maminka bratr JÁ
sestra

10 Použitá literatura, informace, obrazový materiál:
www,wikipedie.cz Učebnice – Prvouka 3 – 2. díl - Alter Učebnice – Prvouka pro 3. ročník – 2. díl - Alter


Stáhnout ppt "Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován."

Podobné prezentace


Reklamy Google