Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,"— Transkript prezentace:

1 Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou

2 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem, dříve jsem učila na Gymnáziu v Dubí a jeden rok na ZŠ Koperníkova v Teplicích. Původním povoláním jsem strojní inženýr. Pracovala jsem jako programátor a počítačový grafik. 2. Vyučujete matematiku, fyziku a např. informatiku. Jak Vás samotnou tyto předměty bavily? Ma, Fy, Inf byly moje nejoblíbenější předměty, hlavně Ma.Vybrala jsem si je naprosto vědomě.

3 3. Považujete práci učitele za užitečnou ? Co Vás na této práci baví ? Jaké má tato práce klady a zápory ? Práce učitele je určitě důležitá, bez vzdělání by nebyl pokrok a naše země by se řadila mezi rozvojové. Lidstvo by se jako celek nevyvíjelo. Baví mě každodenní styk s dětmi, jejich nápady, bezprostřednost, okamžitě se pozná, jestli je práce baví, mám ráda jejich radost, když látce porozumí. Práce učitele není nikdy monotónní, mám pocit, že člověk pomaleji stárne, kladem jsou i prázdniny. Učit je celkem psychicky náročné, musím být stále ve střehu, připravená na různé dotazy, neustále dávat pozor, aby se nikomu nic nestalo, prostě zodpovědnost nejen za vzdělávání, ale i zdraví dětí.

4 4. Vybrala jste si je proto ? Nebo Vás k nim přivedla náhoda ? Vybrala jsem si je naprosto vědomě. 5. Čemu se věnujete ve volném čase ? Co Vás baví ? Mezi moje záliby patří čtení, čtu prakticky cokoli, mám ráda filmy i hudbu. Jezdím na kole, ale raději mám turistiku.

5 6. Cestujete ráda do cizích zemí ? Která země se Vám nejvíce líbila ? Jaké byste ještě chtěla do budoucna navštívit ? Nejsem velký cestovatel, nejraději jezdím po naší republice, speciálně po Jižních Čechách, pokud někam vycestuji volím jižní země Španělsko, Malorka, Francie, ale teplo je tam vykoupeno celkem nezajímavou přírodou, tak se vždy těším domů. Chtěla bych vidět Austrálii. 7. Vaříte ráda ? Pekla jste letos na Vánoce ? Nevařím ráda, tvrdím, že vařím pouze z pudu sebezáchovy, abych nebyla snědena svojí rodinou. Ano, cukroví jsme pekla, se stejným nadšením jako k vaření.

6 8. Jaká studentka jste byla Vy sama ? Celkem normální, pouze jsem měla ráda předměty, které ostatní moc nenadchly. 9. Jaké je Vaše největší přání ? Přála bych si, aby lidi nezapomínali na to, co je odlišuje od zvířat, aby se lidská slušnost stala běžnou součástí života. Osobně si přeji zdraví a pohodu.

7 Děkujeme paní učitelce za poskytnuté odpovědi a čtenářům za shlédnutí.


Stáhnout ppt "Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,"

Podobné prezentace


Reklamy Google