Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kdy se vlastn ě slaví? Španělé mají 24. prosince pouze štědrovečerní večeři, u které se sejde celá rodina a jsou všichni pospolu. Většinou se na stříbrném.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kdy se vlastn ě slaví? Španělé mají 24. prosince pouze štědrovečerní večeři, u které se sejde celá rodina a jsou všichni pospolu. Většinou se na stříbrném."— Transkript prezentace:

1

2 Kdy se vlastn ě slaví? Španělé mají 24. prosince pouze štědrovečerní večeři, u které se sejde celá rodina a jsou všichni pospolu. Většinou se na stříbrném podnose vyjímá pečený krocan s nádivkou, která může být připravena z kaštanů, jablek, nebo ze sušených švestek, rozinek a piniových oříšků. Za přílohu si lidé volí salát. Ze sladkých pokrmů by to byl marcipán nebo mandlové sušenky.Ve stylových sklenicích šumí španělský sekt Cava.

3 Už to vím Velmi slaveným dnem je ve Španělsku 6. leden, Tři králové. Je to sváteční den převážně pro děti, které dostávají další dárečky. V obchodních domech mohou děti před Vánoci telefonovat králům, co by si přáli. Rodiče pak dětem dárky přichystají, aby je ráno na Tři krále našli. Děti tento den dávají před dům nějaký nápoj a kousek jídla jako pozornost pro Krále, kteří jim přinesli dárky při své noční návštěvě. V mnoha městech chodí Tři králové městem po ulicích a rozdávají dětem malé pozornosti a sladkosti.V tento den se také schází široká rodina ke společnému jídlu. Tradiční je tříkrálové cukroví, což jsou kulaté koláčky zdobené ovocem a ořechy, ve kterých jsou schována malá překvapení. 7. ledna se většina Španělů vrací do reality, jsou otevírány školy, různé instituce a úřady. Mnoho obyvatel Španělska se již v tento den těší na nějakou další oslavu.

4 VÁNO Č NÍ LOTERIE VE ŠPAN Ě LSKU Jako každý rok i letošní spoustu španělů sází na štěstí v loterii, kde jsou opravdu zajímavé částky Charakteristika losování: 195 série-85000 čísel- v desítkách 20 euro za tiket Výhry: 1.cena 3ooo ooo euro 2. cena 1ooo ooo euro 3. cena 5oo ooo euro 4.cena 2oo ooo euro 5. cena 5o ooo euro SLOSOVÁNÍ JE 22. PROSINCE

5 SVÁTE Č NÍ DNY - DÍAS FESTIVOS Las Vacaciones de Navidad - Vánoční prázdniny Nochebuena - Štědrý večer Día de Navidad - Štědrý den El Día de Los Santos Inocentes - 28.prosince (podobně jako v ČR 1.dubna) Nochevieja - Silvestr Año Nuevo Año Nuevo - Nový rok La noche de Reyes - Tři králové den večer (5. ledna) El Día de Reyes - Den Tří králů (6. ledna)

6 Estaciones Saludos


Stáhnout ppt "Kdy se vlastn ě slaví? Španělé mají 24. prosince pouze štědrovečerní večeři, u které se sejde celá rodina a jsou všichni pospolu. Většinou se na stříbrném."

Podobné prezentace


Reklamy Google