Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Aleš 2016 pro soutěž bajtik Klubal

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Aleš 2016 pro soutěž bajtik Klubal"— Transkript prezentace:

1 Aleš 2016 pro soutěž bajtik Klubal
Karel IV. Aleš 2016 pro soutěž bajtik Klubal

2 Vítej, Císaři Vládče, Králi české země.
Oh, na několik titulů jsi zapomněl, ale stejně mě můžeš oslovovat pouze Karel. Dobrá, Císa… tedy Karle Proč jsi mě povolal z mého klidu? Chtěl jsem se zeptat na několik otázek z tvého života. Pročpak? K 700 výročí tvého narození. To už je tolik? Ani se mi to nezdá, ale dobrá.

3 Tak tedy, všiml jsem si, že jsi měl trochu křivý nos, jak to?
V jedné bitvě jsem, je mi to trochu trapné, jsem přes něj dostal mečem. Ale nikomu to prosím neříkej. Přejdeme tedy k další otázce. Měl jsi 4 manželky je to pravda? Ano, byly to Blanka z Valois, Anna Falcká, Anna Svídnická a Alžběta Pomořanská. Kolik jsi měl dětí? S Blankou 2 dcery, Markéta a mladší Kateřina. S Annou F. jsem měl jednoho syna, ten však zemřel jako nemluvně, zato s Annou S. jsem měl dceru Elišku, s Alžbětou jsem měl 6 dětí! Anna, Markéta, poté 2 syny ti znova zemřeli mladí, jejich jména už si ale nepamatuji, a poté syny Zikmunda a Václava.

4 Byl jsi také stavitel, tady mám fotku Karlštejna.
Ano moc pěkná stavba ale postavil jsem toho mnohem více. Já vím, mám tady více fotek.

5

6 Ale bylo toho víc! Já vím ale k dalšímu tématu, jako malý jsi jel do Francie, o tom ale až jindy, jak ti bylo, když ses vrátil do Čech? Tak si to zkus představit, země, ve které ses sice narodil ale nikdo tě nezná, neznáš svou mateřštinu a k tomu ještě hrady a zámky které ti měly patřit jsou zabavené. Tak schválně, jak by ti bylo? Asi docela špatně. Ale nakonec všechno dobře dopadlo, ne? Vlastně ano. Ale už musím jít. Tak sbohem! Sbohem.Kéž si tě celý národ navždy zapamatuje!

7 SHRNUTÍ NAROZEN: ZEMŘEL: POČET MANŽELEK: 5

8 Nezáviďte jeden druhému, ale mějte raději lásku mezi sebou, neboť závist plodí zášť.
Kare IV.

9 Návrh Erbu

10 KONEC Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Aleš 2016 pro soutěž bajtik Klubal"

Podobné prezentace


Reklamy Google