WiFi a zdraví © Mgr. Petr Loskot. Škodí Wi-Fi zdraví?  Prostředí zamořené elektromagnetickým vlněním, takzvaným elektronickým smogem podle vědců ještě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektromagnetická slučitelnost. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Advertisements

Alžběta Trtková ČJ – SV  Projekt, který varuje zejména děti a dospívající před nástrahami internetu.  Projekt je pod záštitou Ministerstva školství,
 Mobilní telefony umožňují spojení s pevnou telefonní sítí přímo volbou telefonního čísla na vestavěné klávesnici. Nejnovější mobily používají kombinaci.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Oborová brána Musica (MUS) Nový nástroj (nejen) pro české muzikology Václav Kapsa Národní knihovna České republiky Výroční konference ČSHV Nové výsledky.
Od počítače za mříže 2016 Uvědomte si, že vulgarismy na Internet nepatří. Jde především o prezentaci vaší osoby.
1.VYHLÁŠENÍ RESORTNÍCH BEZPEČNOSTNÍCH CÍLŮ MZ na období červen 2011– duben PODEPSÁNÍ PROHLÁŠENÍ WHO „Čistá péče je bezpečnější“
Kosík,Nebl,Novák,Stiskálek,Trhlík.  Rádiové vlny jsou části elektromagnetického záření s vlnovými délkami od 1 milimetru až po tisíce kilometrů  Mají.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 9 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Jaké znáš zdroje informací?
VY_52_INOVACE_05_12_LEZB Zbyněk Lecián Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk.
I DENTIFIKACE NA INTERNETU Mgr. Marie Kardová Leden 2014.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_18_10_ Lidská práva Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Projekt „Systém podpory prevence vybraných nádorových onemocnění v ČR - Screeningové programy“ Financováno z Integračního operačního programu (IOP) ( )
STEM Diskuse o vstupu do EU v médiích Nejnovější data STEM tisková zpráva ze dne
INTERNET. Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
Způsoby připojení k internetu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
PhDr. Markéta Sanalla Katedra ekonomie a veřejné správy
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
STÁŽ GOOGLE Lucie Kubilková.
Internet.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_inovace 7_07
Pirátská strana.
Název : VY_32_INOVACE_01_10_Zemětřesení
Vedoucí práce: Ing. Lenka Ližbetinová, Ph.D.
DOBROTY… …NEJEN SLADKÉ.
Inf Počítač a lidé s handicapem
1. ročník oboru Mechanik opravář motorových vozidel
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
INTERNET Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Snídaně – oběd - večeře ZdravÍ, bezpečí.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Přenos tepla Požár a jeho rozvoj.
Název projektu: Moderní škola
pedagogických pracovníků.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr.Radka Škulaviková
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 7_09
IKI jako prostředek pro komunikaci mezi VS a občany Pavel Parma
Kvadratické nerovnice
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.17_Báseň Datum: 25.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Oběhová soustava Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Přehled nejdůležitějších novinek
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
GPRS, EDGE, CDMA, WiFi, vytáčené připojení, linka euro ISDN, ADSL
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Inovativní řešení postavená na síti LoRa
Máte zájem o více informací?
VY_32_INOVACE_VO.9.A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_VO.9.A.01_PRÁVNÍ ZÁKLADY STÁTU-ZNAKY.
Co si vezmu na….
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_32_PTÁCI Mgr. Petra Kukuczková Prvouka
M-Commerce Šárka Přibíková 3MA
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Státní zdravotní ústav Praha Centrum podpory veřejného zdraví
E-Goverment Zdeněk Hanák.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.08_Význam_slov Datum:
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Bariéry elektronické komunikace občanů s úřady
Transkript prezentace:

WiFi a zdraví © Mgr. Petr Loskot

Škodí Wi-Fi zdraví?  Prostředí zamořené elektromagnetickým vlněním, takzvaným elektronickým smogem podle vědců ještě není natolik prozkoumané, aby bylo možné vynášet jednoznačné soudy o jeho škodlivosti či naopak nezávadnosti.

Škodí Wi-Fi zdraví?  Příznivci bezdrátového signálu nejnovější studie zpochybňují, podle nich je signál neškodný, stejně jako u mobilních telefonů a dalších elektronických přístrojů.

Škodí Wi-Fi zdraví?  Zdravotní rizika spojená s bezdrátovým internetem nově popisují vědci a jejich studie.  Nové bezdrátové technologie užívají mikrovlnných pulsů (radiace), obdobných těm, jaké používají radary. Nejde o radiové vlny, jak se lidé obecně domnívají. Někteří vědci si myslí že bezdrátové počítačové sítě, mobilní telefony, bezdrátové laptopy a bluetooth škodí lidskému zdraví.

Škodí Wi-Fi zdraví?  Když se vysílá signál jako takový, biologickým tkáním to nevadí. Avšak když se zároveň se signálem vysílají informační pakety, jako jsou textové či hlasové zprávy, bylo zaznamenáno, že to poškozuje tkáně a imunitní systém.  Tvrdí to: Stafe Wireless Initiative (Iniciativa pro bezpečný bezdrát) washingtonského Ústavu pro vědu a veřejnou politiku (Science and Public Policy Institute).

Škodí Wi-Fi zdraví?  Někteří vědci si myslí, že bezdrátové počítačové sítě, mobilní telefony, bezdrátové laptopy a bluetooth škodí lidskému zdraví.

Škodí Wi-Fi zdraví?  Mezi příznaky poškození zdraví elektronickým smogem patří bolesti hlavy, poruchy koncentrace, únava, nevolnost.

Škodí Wi-Fi zdraví?  Od roku 1997, kdy bylo v britských školách zavedeno WiFi, vzrostl u mládeže výskyt poruchy pozornosti a hyperaktivity čtyřnásobně.  V Normandii bylo WiFi odstraněno ze všech vzdělávacích zařízení.  Kvůli zdravotním problémům, jež se objevily po instalaci WiFi, zrušila bezdrátový internet i Sorbona.

Škodí WiFi lidskému zdraví? Důkazy chybí, ale riziko je.

Škodí WiFi lidskému zdraví? Důkazy chybí, ale riziko je  Česká republika má více WiFi přístupových bodů n ež celá EU dohromady?!?!?!

Vědci zkoumají, zda škodí WiFi. Na důkazy je ještě brzy  Vzhledem k tomu, že se o tyto otázky nezajímá žádná vláda ani žádná politická strana, jediné, co občané mohou dělat, je stát se aktivisty - bojovat proti vysílačům pro mobilní telefony, které jsou postaveny uprostřed jejich obcí bez stavebního povolení, a lobbovat školy, aby nezaváděly wi-fi v prostorách, kde se mají jejich děti učit???

Vědci zkoumají, zda škodí WiFi. Na důkazy je ještě brzy Zajímavé odkazy  znit=&id=clanek&fce=zobrazit&i= znit=&id=clanek&fce=zobrazit&i=11213  nek.phtml?id= nek.phtml?id=   775/skodi-wi-fi-zdravi

Zdroje  Uvedené www stránky  WAP  Časopis PPK