Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_11_Kyberšikana Téma: Kyberšikana pro 4.ročník ZŠ, vytvořeno: duben Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Žáci se formou prezentace seznamují s pojmem kyberšikana. Informace vyhledávají po výkladu na wikipedii a internetu.Prezentaci využívám nejdříve k výkladu učiva po jednotlivých snímcích, při opakování učiva spustím celou prezentaci.

2 Kyberšikana Kyberšikana (též kybernetická šikana, počítačová šikana či cyberbullying) je druh šikany, který využívá elektronické prostředky, jako jsou mobilní telefony, y, pagery, internet, blogy a podobně.

3 Pager Pager je malé osobní telekomunikační zařízení. Umožňuje pouze přijímat krátké textové nebo číselné zprávy.

4 Blog Blog je webová aplikace obsahující příspěvky většinou jednoho editora na jedné webové stránce. Mnoho weblogů umožňuje přidávat komentáře k jednotlivým příspěvkům, takže kolem nich vzniká čtenářská komunita; jiné jsou neinteraktivní.

5 Elektronická pošta, zkráceně (nyní bez spojovníku ), je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.

6 Internet Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP. Společným cílem všech lidí využívajících Internet je bezproblémová komunikace (výměna dat).

7 Kyberšikana Řada jejích projevů může spadat
do oblasti kriminálních činů. Její nejobvyklejší projevy představuje zasílání obtěžujících, urážejících či útočných mailů a SMS, vytváření stránek a blogů.

8 Popřípadě může kyberšikana sloužit
k posilování klasických forem šikany, nejčastěji prostřednictvím nahrání scény na mobilní telefon a jejího následného rozeslání známým dotyčného, popřípadě prostřednictvím vystavení na internetu.

9 s nějakou velmi ponižující situací,
Zejména poslední varianta šikany může být extrémně nebezpečná – pokud se spojí s nějakou velmi ponižující situací, takovéto zveřejnění ponižujících materiálů obrovskému množství lidí (které nejde vzít zpět) mnohonásobně zvyšuje utrpení a trauma oběti, což na ni může mít extrémně neblahý dopad.

10 Kyberšikana je velkým problémem v řadě zemí.
Řada zemí kvůli ní přijímá nové zákony a bezpečnostní opatření Některé země už dokonce ustavily speciální policejní vyšetřovací týmy určené pro boj s kyberšikanou.

11 Rizika pro pachatele Kyberšikana může být velmi nebezpečná
pro jejího pachatele – při nerozumné formě užití či souhře náhod může vést k odhalení a jednoznačnému prokázání šikany.

12 Co cítíš, když se díváš na tento obrázek?

13 A jaké máš pocity když se díváš na tento obrázek?

14 Chovejme se k sobě ohleduplně.
Chovej se k ostatním tak, jak bys chtěl, aby se oni chovali k tobě. Každý člověk má právo na klidný a spokojený život.

15 Zdroje : Autorka prezentace zpracovala a upravila informace z následujících zdrojů:


Stáhnout ppt "Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr"

Podobné prezentace


Reklamy Google