Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DOBROTY… …NEJEN SLADKÉ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DOBROTY… …NEJEN SLADKÉ."— Transkript prezentace:

1 DOBROTY… …NEJEN SLADKÉ

2 Dortíky s ovocem, které to jsou?

3 Co je sladké ?

4 Kde je sladce modrá?

5 Co je zdravě modré ?

6 Co sem nepatří ? Proč? Dobré, ale nezdravé

7 Materiály, pomůcky a technické vybavení
Použitý zdroj obrázků Materiály, pomůcky a technické vybavení Dotyková obrazovka, připojená k PC

8 Metodický postup Materiál na téma „POTRAVINY“ je zaměřený na třídění prvků (jídel) podle různých kritérií – příslušná otázky je vždy napsaná na snímku. Kromě barev se děti seznamují i se zdravými/ nezdravými potravinami. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Snímek č. 2,3,4 – správná odpověď se po dotyku zatočí, špatná se zavrtí a zesvětlá. Snímek č. 5 – nezdravá jídla po dotyku zmizí; zdravá „nemodrá“ zesvětlají a zdravá modrá se otočí. Snímek č zdravá jídla se po dotyku zvětší, nezdravá zmenší; Po dotyku na text otázky „proč?“ se objeví odpověď. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Prvky polytechnické výchovy
VZDĚLÁVACÍ OBLAST- Dítě a jeho tělo (biologická) VZDĚLÁVACÍ PODOBLAST – Zdraví, bezpečí Dosažené konkretizované výstupy – znát základní zásady zdravého životního stylu Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "DOBROTY… …NEJEN SLADKÉ."

Podobné prezentace


Reklamy Google