Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Grafomotorika - geometrické tvary

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Grafomotorika - geometrické tvary"— Transkript prezentace:

1 Grafomotorika - geometrické tvary
Jemná motorika, koordinace ruky a oka

2

3

4

5

6 Použité odkazy Vlastní ilustrace

7 Metodický pokyn Integrovaný blok: Jemná motorika, koordinace ruky a oka
Popis Děti se učí kreslit základní geometrické tvary Očekávání a cíle Rozvoj jemné motoriky, koordinace ruky a oka Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Děti pomoci elektronického pera obkreslují základní geometrické tvary. Na snímku č. 5 vybarvují dle pokynu učitele jednotlivé tvary na drakovi Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Prvky polytechnické výchovy
Zacházet s předměty digitální technologie, využívat nejzákladnější funkce počítače (zapnout-vypnout, práce s myší, jednoduchou klávesnicí) Orientovat se v prostoru i v rovině Zaměřovat se na to, co je z poznávacího hlediska důležité Ovládat koordinaci ruky a oka, zvládnout jemnou motoriku Upřednostňovat užívání pravé či levé ruky při kreslení či v jiných činnostech, kde se preference ruky uplatňuje Tužku držet správně, tj. dvěma prsty, třetí podložený, s uvolněným zápěstím Vést stopu tužky při kresbě, apod. Napodobit základní geometrické obrazce, různé tvary Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Grafomotorika - geometrické tvary"

Podobné prezentace


Reklamy Google