Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zvuky hudebních nástrojů

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zvuky hudebních nástrojů"— Transkript prezentace:

1 Zvuky hudebních nástrojů
Poznávací schopnosti, sluchové vnímání

2

3

4

5

6

7 Použité odkazy Vlastní ilustrace

8 Metodický pokyn Integrovaný blok: vnímání
Popis Děti na základě sluchového vjemu rozpoznávají jednotlivé hudební nástroje Očekávání a cíle Podpora hudební gramotnosti Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Děti na snímcích vyslechnou zvuk hudebního nástroje a poté se kliknutím rozhodují o tom, který hudební nástroj právě slyšely. Díky animačním efektům a aktivační události se jim nabízí zpětná vazba Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Prvky polytechnické výchovy
Vnímat a rozlišovat pomocí všech smyslů Rozlišit zvuky a známé melodie, rozlišit a napodobit rytmus Zapamatovat si různé zvuky zvířat, běžně užívaných předmětů – sklo, papír, kov, dřevo, ale i událostí – kroky, dveře, tekoucí voda, vítr, déšť, bouřka apod., melodii (zvuky hudebních nástrojů) Uplatňovat postřeh a rychlost Zacházet s předměty digitální technologie, využívat nejzákladnější funkce počítače (zapnout-vypnout, práce s myší, jednoduchou klávesnicí) Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Zvuky hudebních nástrojů"

Podobné prezentace


Reklamy Google