Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ČEHO JE VÍC? ZRAKovÉ VNÍMánÍ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ČEHO JE VÍC? ZRAKovÉ VNÍMánÍ."— Transkript prezentace:

1 ČEHO JE VÍC? ZRAKovÉ VNÍMánÍ

2

3

4

5

6 Použité odkazy obrazce PowerPoint

7 Metodický pokyn Integrovaný blok: řeč
Chápat základní číselné a matematické pojmy, elementární matematické souvislosti a dle potřeby je využívat Výslovnost, gramatická správnost řeči, porozumění, vyjadřování, dorozumívání Porovnávání množství – Čeho je víc? Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Děti určují ,ve které skupině je víc – méně. Skupinu, kde je MÉNĚ, označí klepnutím na jakýkoli obrázek a všechny obrázky ze skupiny zmizí. Pokud označí chybně skupinu, obrázky se zprůhlední. Možno použít v návaznosti pracovní listy, nebo tabulku a magnety z kufříku KUMUČ Díky animačním efektům a aktivační události se dětem nabízí zpětná vazba Materiál je určen pro práci na dotykových zařízeních Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Práce s didaktickým kufříkem KUMUČ
Cílem práce s kufříkem KUMUČ je , aby děti na tabulkách pomocí magnetů a fixů tvořily skupinky, kdy v jedné bude víc a ve druhé míň magnetů. Děti si samy vyzkouší tvořit skupiny Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Prvky polytechnické výchovy
Chápat základní matematické pojmy Přemýšlet, uvažovat, a své myšlenky i úvahy vyjádřit Porovnat a uspořádat předměty dle stanoveného pravidla Orientovat se v číselné řadě 1 – 10, vyjmenovat ji, porovnat, že 5 je více než 4, chápat číslo jako počet prvků Posoudit početnost dvou souborů a určit počet do 6 (např. o kolik je více a o kolik je méně, kde je stejně) Chápat, že číslovka označuje počet Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "ČEHO JE VÍC? ZRAKovÉ VNÍMánÍ."

Podobné prezentace


Reklamy Google