Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hmyzí hotel Kde kdo bydlí?.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hmyzí hotel Kde kdo bydlí?."— Transkript prezentace:

1 Hmyzí hotel Kde kdo bydlí?

2 Poznáte mě?

3 Poznáte mě?

4

5

6 Použitý zdroj obrázků

7 Materiály, pomůcky a technické vybavení
Dotyková obrazovka, připojená k PC Prezentace „Hmyzí hotel„ v PowerPointu Kostra hmyzího hotelu, přírodniny (sláma, dřívka, předvrtaná polínka, předvrtaná cihla - připravené na zahradě školy ) Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Metodický postup Prezentace v PowerPointu obsahující 4 listy s jednoduchým interaktivním úkolem (všechny s animací). První dva seznamují děti s různými druhy hmyzu, se kterým se mohou setkat. Na prvním snímku to jsou: mravenci, tesařík, vosa, škvor, beruška sedmitečná, včela, bělásek, ploštice, moucha, luční koník. Na druhém snímku to jsou: stonožka, křižák, čmelák, vážka, hlemýžď, roháč, mandelinka bramborová, nosorožík, otakárek a moucha vosička. Na prezentaci navazuje pracovní činnost – výroba „hmyzího hotelu“. Obrázky pro inspiraci jsou na snímku č.5 Očekávání a cíle Seznámit děti s různými druhy hmyzu Výroba hmyzího hotelu Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Práce s interaktivním výukovým materiálem
1.snímek: představení hmyzu – postupně přilétají obrázky 2.snímek: představení hmyzu - po dotyku obrázek zmizí 3.snímek: po dotyku obrázek hmyzu putuje k domečku a zmizí 4.snímek: ukázka hmyzích domečků, rotace obrázků Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Práce s didaktickým kufříkem KUMUČ
Následná pracovní činnost Na zahradě školy připravena kostra hmyzího domečku Děti na zahradě posbírají předem přichystané( na různých místech) přírodniny a společně vkládají do domečku, přírodní materiál pojmenovávají Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Prvky polytechnické výchovy
Vzdělávací oblast: Dítě a svět Podoblast: poznatky, sociální informovanost Dosažené konkretizované výstupy – mít poznatky o rozmanitostech přírody – hmyzu, prostorové vytváření s využíváním přírodních materiálů Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Hmyzí hotel Kde kdo bydlí?."

Podobné prezentace


Reklamy Google