Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_18_Webová stránka Téma: Webová stránka pro 2.,4.ročník ZŠ, vytvořeno: květen Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Žáci se formou prezentace seznamují s pojmem webová stránka. Informace vyhledávají a ověřují si je po výkladu na wikipedii a internetu.Prezentaci využívám nejdříve k výkladu učiva po jednotlivých snímcích, při opakování učiva spustím celou prezentaci.

2 (WWW, také pouze zkráceně web),
World Wide Web World Wide Web (WWW, také pouze zkráceně web), ve volném překladu „celosvětová pavučina“, je označení pro aplikace internetového protokolu HTTP. Je tím myšlena soustava propojených hypertextových dokumentů.

3 Laici někdy spojují pojmy WWW a Internet, i když
WWW je jen jednou z mnoha služeb, které na Internetu nalezneme.

4 Webová stránka se zobrazuje pomocí
webového prohlížeče (klient), který je možné zobrazit na monitoru počítače či mobilního přístroje, informace poskytované v rámci World Wide Webu.

5 Webový prohlížeč Webový prohlížeč (též browser [brauzr])
je počítačový program, který slouží k prohlížení World Wide Webu (WWW).

6 Mezi nejznámější webové prohlížeče patří grafické
(seřazeny podle počtu uživatelů) Google Chrome, Windows Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari, Opera a textové Links a Lynx.

7 Google Chrome je webový prohlížeč společnosti Google.

8 Příklad zobrazení webové stránky

9 Stránky se skládají z textu,
Informace jsou prezentovány v podobě hypertextu, který je vytvořen použitím značek HTML nebo XHTML. Stránky se skládají z textu, multimediálních dat (obrázky, videa, zvuky, …) a odkazů, které umožňují přechod na další webové stránky.

10 Webové stránky mohou být uloženy v podobě souborů na pevném disku
nebo je poskytují webové servery prostřednictvím počítačové sítě nebo Internetu, kde jsou přenášeny pomocí protokolu HTTP.

11 statické (obsahují stále stejný obsah, jsou uloženy v souborech)
Stránky mohou být statické (obsahují stále stejný obsah, jsou uloženy v souborech) nebo dynamické (mění svůj obsah v čase, vytváří je program na straně webového serveru).

12 Úspěšnost webových stránek záleží
nejen na kvalitě technického a grafického zpracování, obsahu webu nebo aktuálnosti informací, ale také na síti kontaktů, které webové stránky sdružují.

13 Čím více je webová stránka oblíbena
na jiných webových stránkách, které na ni odkazují, tím lépe je web hodnocen vyhledávači a zařazován na vyšší pozice ve fulltextovém vyhledávání.

14 Některé typy webových stránek
Firemní webové stránky Osobní webové stránky Produktové webové stránky Zážitkové webové stránky Komunitní webové stránky Internetové portály

15 Zdroje : Autorka prezentace zpracovala a upravila informace z následujících zdrojů:)


Stáhnout ppt "Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr"

Podobné prezentace


Reklamy Google