Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Úvod do ICT Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_08_Úvod_do_ICT Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Úvod do ICT Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_08_Úvod_do_ICT Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení."— Transkript prezentace:

1 Úvod do ICT Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_08_Úvod_do_ICT Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.

2 Co je to informatika? Informační a komunikační technologie-zkratka ICT(AJ SÍ TÝ ) Počítačová věda, zabývající se technologiemi používanými pro komunikaci a práci s informacemi

3 ICT HARDWARE počítače, servery, tiskárny, mobilní telefony, herní konzole atd.

4 SOFTWARE operační systémy, síťové protokoly, internetové vyhledávače, kancelářské programy, výukové programy, hry atd.

5 Přenos informací Mobilní sítě Internet

6 Použité zdroje: http://sacc-usa.org/currents/business/ict-matchmaking-opportunity-june- 11th/http://sacc-usa.org/currents/business/ict-matchmaking-opportunity-june- 11th/ http://vyuka-ict.ic.cz/index.php?p=16 http://www.petrn.wz.cz/tiskarny.htm http://www.g4mers.cz/ http://cs.wikipedia.org/wiki/Server http://samsung-u700.caslavsky.info/ http://os-spszr.webnode.cz/operacni-systemy-a-jejich-funkce/ http://www.giantbomb.com/nintendo/65-90/ http://www.abicko.cz/clanek/casopis-abc/7660/po-zapnuti-telefonu-jak- funguje-mobilni-sit-1-2.htmlhttp://www.abicko.cz/clanek/casopis-abc/7660/po-zapnuti-telefonu-jak- funguje-mobilni-sit-1-2.html http://www.sporilov.info/view.php?cisloclanku=2005120701

7 Vytvořeno jako DUM do předmětu Práce na počítači na Základní Škole a Mateřské škole Mladá Boleslav, 17. listopadu 1325 příspěvková organizace, pro 4. ročník. Materiál slouží k doplnění výkladu základní termíny. Materiál doporučuji prezentovat pomocí dataprojektoru či interaktivní tabule. Materiál byl vytvořen a pilotován v I. pololetí školního roku 2011/2012


Stáhnout ppt "Úvod do ICT Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_08_Úvod_do_ICT Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení."

Podobné prezentace


Reklamy Google