Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Alžběta Trtková ČJ – SV 2013.  Projekt, který varuje zejména děti a dospívající před nástrahami internetu.  Projekt je pod záštitou Ministerstva školství,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Alžběta Trtková ČJ – SV 2013.  Projekt, který varuje zejména děti a dospívající před nástrahami internetu.  Projekt je pod záštitou Ministerstva školství,"— Transkript prezentace:

1 Alžběta Trtková ČJ – SV 2013

2  Projekt, který varuje zejména děti a dospívající před nástrahami internetu.  Projekt je pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.  Projekt je realizován serverem seznam.cz.

3  Čím dál tím víc dětí láká psaní si s přáteli na internetu. Je to dáno také obrovským boomem sociálních sítí.  Ovšem netuší, že to je ráj pro pedofily, kteří se vydávají za stejně staré děti, aby navázali s potenciální obětí kontakt.

4  Projekt se snaží upozornit děti, aby byly obezřetné v navazování kontaktu s neznámou osobou!  Aby neposílaly své nahé fotky nikomu, i kdyby jim byla slibována sebelákavější odměna, např. nový mobilní telefon.

5  Děti by měly vědět, že pokud se jim bude někdo odhalovat např. přes webkameru, mají o tom neprodleně informovat své rodiče.  Rady a zásady: neposílat nikomu cizímu žádné své fotky, protože nevíme, jak s nimi může dotyčná osoba naložit, popř. mohou být prostředkem k vydírání.

6  Upozornění pro děti, aby neudávaly o sobě žádné bližší údaje – kde bydlí, kam chodí do školy, jaké kroužky navštěvují a rozhodně neposkytovaly své telefonní číslo!  Video ukazuje dětem, aby se nebály někoho informovat, pokud se již s něčím podobným setkali.

7  Ovšem internet není nebezpečný jenom pro děti, ale také pro dospělé, kteří se chtějí „jen“ seznámit.  Na první schůzku s neznámou osobou bychom měli jít na veřejné místo, kde se nachází více lidí, a měli bychom říct někomu známému, kam jdeme.


Stáhnout ppt "Alžběta Trtková ČJ – SV 2013.  Projekt, který varuje zejména děti a dospívající před nástrahami internetu.  Projekt je pod záštitou Ministerstva školství,"

Podobné prezentace


Reklamy Google