Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_32_PTÁCI Mgr. Petra Kukuczková Prvouka

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_32_PTÁCI Mgr. Petra Kukuczková Prvouka"— Transkript prezentace:

1 Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_32_PTÁCI Mgr. Petra Kukuczková Prvouka
Autor: Mgr. Petra Kukuczková Předmět: Prvouka Třída: 2. ročník Šablona projektu: V/2 Inovace a zkvalitnění v oblasti přírodních věd Datum zařazení do výuky a zapsání do třídní knihy Jazyk: Český jazyk Název a anotace: PTÁCI – ZNAKY, STAVBA TĚLA Druh učebního materiálu: DUM – Prezentace Power Point Očekávaný výstup Rozliší ptáka podle stavby těla, pojmenuje rozdíl mezi tažnými a stálými ptáky, některé vyjmenuje Využité materiály: Obrázky byly použity z klipartu Microsoft Office.

2 PTÁCI JEJICH MLÁĎATA SE LÍHNOU Z VAJEC. PTÁCI MAJÍ TĚLO POROSTLÉ PEŘÍM. PŘEDNÍ KONČETINY JSOU PŘEMĚNĚNY V KŘÍDLA. MAJÍ ZOBÁK. NĚKTEŘÍ PTÁCI SE NA ZIMU STĚHUJÍ DO JIŽNÍCH ZEMÍ – STĚHOVAVÍ PTÁCI. JINÍ U NÁS ŽIJÍ PO CELÝ ROK – STÁLÍ PTÁCI. 1. POJMENUJ SAVCE, ŘEKNI, CO O NICH VÍŠ. 2. VÍŠ, JAK TATO ZVÍŘATA PŘEČKÁVAJÍ ZIMU?

3 STAVBA TĚLA PTÁKŮ HLAVA KRK ZOBÁK NOHY KŘÍDLO OCAS

4 STAVBA TĚLA PTÁKŮ - DOPLŇ
HLAVA KRK …………. ………….. ..………….. …………

5 HMYZ MEZI HMYZ PATŘÍ DROBNÍ ŽIVOČICHOVÉ, KTEŘÍ NEMAJÍ V TĚLE KOSTI. HMYZ MÁ ŠEST NOHOU A DVA PÁRY KŘÍDEL (NĚKDY VŠAK KŘÍDLA NEMAJÍ). MEZI HMYZ ŘADÍME TAKÉ VČELY (TY PŘEZIMOVÁVAJÍ V ÚLU) NEBO MRAVENCE (TI PŘEČKAJÍ ZIMU V MRAVENIŠTI). BROUCI A MOUCHY SI HLEDAJÍ ÚKRYT V MALÝCH SKULINÁCH.

6 ŽIVOČICHOVÉ VE VOLNÉ PŘÍRODĚ
HMYZ POJMENUJ HMYZ, ŘEKNI, CO O NĚM VÍŠ.


Stáhnout ppt "Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_32_PTÁCI Mgr. Petra Kukuczková Prvouka"

Podobné prezentace


Reklamy Google