Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_17_PŘEDLOŽKY S, Z Škola, autor: ZŠ a MŠ s polským jazykem vyuč. Bukovec, Mgr. Aniela Jochymková Předmět: Český jazyk Třída:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_17_PŘEDLOŽKY S, Z Škola, autor: ZŠ a MŠ s polským jazykem vyuč. Bukovec, Mgr. Aniela Jochymková Předmět: Český jazyk Třída:"— Transkript prezentace:

1 Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_17_PŘEDLOŽKY S, Z Škola, autor: ZŠ a MŠ s polským jazykem vyuč. Bukovec, Mgr. Aniela Jochymková Předmět: Český jazyk Třída: 5. ročník Šablona projektu: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Datum zařazení do výuky a zapsání do třídní knihy 16.6.2011 Jazyk: Čeština Název a anotace: Materiál je určen k procvičování psaní předložek s,z Druh učebního materiálu: DUM – Prezentace Power Point Očekávaný výstup Pravopis předložek s, z Využité materiály: Obrázky byly použité z klipartu, text: ŠANTROCHOVÁ, Alena, et al. Diktáty a cvičení z českého jazyka. Praha : SPN, 2001. 158 s., STYBLÍK, Vlastimil, et al. Opakujeme si český jazyk I. Praha : SPN, 1999. 135 s.

2 Psaní předložek s, z 1. Předložku - s – píšeme ve spojení se 7. pádem: s kým, s čím - s babičkou, s mlékem, s Petrem, … 2. Předložku - z - píšeme ve spojení s 2. pádem: z koho, z čeho - z Prahy, z domova, z kina, …

3 1.) úkol: Doplň předložku s nebo z _ bratrem _ přírody _ přírodou _ máslem _ másla _ kina _ práce _ prací _ tebou

4 2.) úkol: Doplň předložku s nebo z Přinesl dříví _ kůlny. Máme koláč _ borůvkami. Máme _ toho radost. Půjdeme tam _ tebou. Jedeme na výlet _ rodiči. Vstal _ postele. Sestra se vrátila _ Brna.

5 3.) úkol: Doplň předložku s nebo z Babička pocházela _ horské vesničky. Eva vyndala _ tašky zrcátko. _ těžkým srdcem se loučil _ rodiči. Pro mlhu nebylo vidět _ jednoho konce na druhý. Opisujte _ tabule pozorně! Vítr sfoukal sníh _ střechy. Loď _ cestujícími přirazila k molu. Maminka sebrala _ stolu špinavé nádobí.


Stáhnout ppt "Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_17_PŘEDLOŽKY S, Z Škola, autor: ZŠ a MŠ s polským jazykem vyuč. Bukovec, Mgr. Aniela Jochymková Předmět: Český jazyk Třída:"

Podobné prezentace


Reklamy Google