Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

GPRS, EDGE, CDMA, WiFi, vytáčené připojení, linka euro ISDN, ADSL

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "GPRS, EDGE, CDMA, WiFi, vytáčené připojení, linka euro ISDN, ADSL"— Transkript prezentace:

1 GPRS, EDGE, CDMA, WiFi, vytáčené připojení, linka euro ISDN, ADSL
Připojení k internetu GPRS, EDGE, CDMA, WiFi, vytáčené připojení, linka euro ISDN, ADSL

2 GPRS je služba umožňující uživatelům mobilních telefonů GSM přenos dat a připojení k Internetu (případně k jiným sítím) GPRS bylo poprvé definováno v GSM standardech Release 97. Jeho nasazení vyžaduje rozšíření infrastruktury mobilní sítě, která pak bývá označována „2.5G“, tedy síť s technologií mezi druhou (2G) a třetí (3G) generací.

3 EDGE je vývojovým stupněm v technologii GSM po zavedení datových přenosů pomocí GPRS . Technologie EDGE nabízí několik metod a vylepšení, které umožňují dosáhnout efektivního přenosu dat. EDGE je přítomný u všech operátorů O2 a T-mobile a také na většině Vodafone. 

4 CDMA CDMA se hodí pro rychlé surfování, stahování fotek a posílání mailů se středně velkou přílohou (do 1 GB). Mobilní připojení není vhodné pro hraní online her vzhledem ke své relativně pomalé odezvě. Stejně tak není vhodné pro stahování velkých souborů - rychlost není dostačující. CDMA je u nás využívána jen zřídka.

5 Wi-Fi Moderní technologie bezdrátových připojení představuje velkou svobodu pro uživatele. Připojení probíhá "vzduchem", není třeba pokládat žádné kabely, je pouze nutné být v dosahu vysílače.  Dosahuje rychlosti až desítek Mbps a je nabízeno často zcela zdarma.  V ČR umožňuje Wi-Fi připojení asi tisíc poskytovatelů Internetu.

6 Vytáčené připojení Počítač je na internet připojen přes telefonní linku za použití modemu Ještě v 90. letech 20. století byla takto k Internetu připojena většina uživatelů v České republice

7 linka euro ISDN Služba umožňující připojení k síti internet
ISDN je digitální telefonní přípojka. Poskytuje relativně rychlejší a kvalitnější připojení k internetu než klasické (analogové) vytáčené připojení. 

8 ADSL je standard pro dosažení velmi vysokých rychlostí připojení k internetu (i přes 50 Mb/s) po telefonním vedení. Existuje několik typů, přičemž nejčastější je ADSL Vysokorychlostní internet pomocí ADSL je možné využívat pro stahování velkých objemů dat — například online přenosů videa, stahování mp3 i filmů

9 Děkuji za pozornost! Zdroje: http://www.pripojeno.cz/cd.htm
Vytvořil: Marek Vokoun


Stáhnout ppt "GPRS, EDGE, CDMA, WiFi, vytáčené připojení, linka euro ISDN, ADSL"

Podobné prezentace


Reklamy Google