Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu."— Transkript prezentace:

1 Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu

2 Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky MEIV - 2.1.1.2 OS Mikrotik Obor:Mechanik Elektronik Ročník:4. Vypracoval:Bc. Martin Fojtík

3 Mikrotik - Často nesprávně se Mikrotikem označuje samotný hardware, ve skutečnosti je to pouze název firmy, která vyvíjí Router OS a RouterBOARDy. - Firma vznikla v roce 1995 a sídlo má v Lotyšsku. - Vývoji bezdrátových technologií se věnuje již od svého vzniku a za posledních několik let si našla množství příznivců i odpůrců.

4 Routerboard Deska s několika miniPCI sloty, ethernet porty a RS232 konektorem, na které je nejčastěji nahrán tzv. RouterOS a dohromady tvoří velmi výkonný a propracovaný router.

5 Router OS Operační systém využívaný právě na RouterBOARDech. Umožňuje provozovat mnoho věcí od FTP serveru po dynamické routování. Možnosti jsou opravdu široké a konfiguraci celého zařízení je rychlá a jednoduchá.

6 Výhody Mikrotiku - Rychlost - Jednoduchá a pohodlná konfigurace - Firewall, Proxy - Dynamické routování - WiFi 2.4Ghz/5Ghz Cena

7 Nevýhody Mikrotiku - Největší výtkou na Mikrotik je neposkytnutí zdrojových kódů na svůj systém i přesto, že vychází z linuxového jádra. - Další velmi nepopulární vlastností je nemožnost běhu vlastních aplikací v ROS, uživatel se musí spokojit s již obsaženými programy. - V Router OS tedy nehledejte nic víc, než jen síťové nástroje, i když s širšími možnostmi, než by se na první pohled mohlo zdát.

8 RouterBOARD

9 Winbox

10 Použitá literatura ● http://cs.wikipedia.org/wiki/MikroTik_RouterOS

11 Děkuji Vám za pozornost Bc. Martin Fojtík Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2010


Stáhnout ppt "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu."

Podobné prezentace


Reklamy Google