Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII- 2.2 RMG, MAGNETOFONY.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII- 2.2 RMG, MAGNETOFONY."— Transkript prezentace:

1 Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII- 2.2 RMG, MAGNETOFONY Obor:Elektrikář slaboproud Ročník:3. Vypracoval:Bc. Svatopluk Bradáč

2 Princip magnetického záznamu zvuku Základním principem magnetického záznamu zvuku je magnetizace záznamového materiálu (magnetofonového pásku) magnetofonovou hlavou. Hlavu tvoří obvykle jádro složené z tenkých plechů z magneticky měkkého materiálu. Toto jádro je v místě styku hlavy s aktivní vrstvou záznamového materiálu přerušeno štěrbinou.

3 Mechanika magnetofonu Naprostá většina magnetofonů používá pro posuv pásku ocelový hnací hřídel (tónovou kladku), k němuž je pásek přitlačován pryžovou přítlačnou kladkou. Hnací hřídel je pevně spojen se setrvačníkem, jehož úkolem je zajistit co nejrovnoměrnější rychlost otáčení hřídele, a tím také co nejmenší změny v rychlosti posuvu pásku. U kazetových přístrojů je maximální tloušťka hnacího hřídele omezena konstrukcí kazet na největší průměr asi 3 mm.

4 Kazetové magnetofony Kazetové magnetofony byly považovány spíše za jakési nenáročné doplňky cívkových přístrojů v oblastech, kde byly používány přenosné magnetofony a kde nezáleželo na vysoké jakosti. Protože se postupem doby podařilo tak výrazně zlepšit parametry kazetových magnetofonů, začaly tyto přístroje zvolna, ale nezadržitelně vytlačovat cívkové magnetofony ze světových trhů.

5 Děkuji Vám za pozornost Bc. Svatopluk Bradáč Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2009


Stáhnout ppt "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII- 2.2 RMG, MAGNETOFONY."

Podobné prezentace


Reklamy Google