Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu."— Transkript prezentace:

1 Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu

2 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky T.2.1. Osvětlovací soustavy T.2.1. Osvětlovací soustavy Obor:Autoelektrikář Ročník:3. Vypracoval:Tomáš Dolina Odborný výcvik ve 3. tisíciletí

3 Mají světlo tvořené elektrickým obloukem, mnohem podobnější dennímu světlu. Potřebné napětí 20 kV. Xenonové výbojky

4 Bi – xenonové světlomety Používají jednu výbojku pro tlumené i dálkové světlomety. Výbojka je podle potřeby zakrývána speciální mechanickou elektromagnetickou clonkou. Mohou mít v sobě zabudované také přídavné dálkové světlo s halogenovou žárovkou.

5 Funkce světel „Comming Home“ Slouží pro osvětlení kolem vozu při nastupování a vystupování. Nechává svítit určitou dobu světla v zrcátkách, příp. i tlumená světla pro osvětlení prostoru kolem vozu.

6 Funkce světel „Corner“ Spočívá v samočinném rozsvěcování pravého nebo levého mlhového světlometu při odbočování nebo jízdě do zatáčky a rychlosti do 40 km/hod.

7 LED světlomety LED dioda je polovodičový prvek, ve kterém dochází při průchodu proudu k vyzařování světla. Výhodou jsou malé rozměry, nízké napájecí napětí a dlouhá životnost. U nás jsou zatím povoleny pouze koncové svítilny složené z LED diod, přídavné brzdové světla a světla pro denní svícení.

8 Zadní LED svítilna

9 Světla pro denní svícení umístěné v hlavním světlometu

10 Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2010 www.sps-ub.cz


Stáhnout ppt "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu."

Podobné prezentace


Reklamy Google