Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII – 5 CD AUDIO Obor:Elektrikář.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII – 5 CD AUDIO Obor:Elektrikář."— Transkript prezentace:

1 Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII – 5 CD AUDIO Obor:Elektrikář slaboproud Ročník:3. Vypracoval:Bc. Svatopluk Bradáč

2 CD audio CD je zkratka pro slovo Compact Disc. S tímto druhem média se setkáváme od roku 1979, kdy bylo vyvinuto společnostmi Sony a Philips. Tento formát se ujal především jako záznamové médium pro hudbu – odtud taky spojení CD audio. Od toho se také odvíjí i rychlost čtení, která je rovna 150 KB/s. S používáním CD pro uložení počítačových dat je tato rychlost pomalá a tak se musela zvýšit. Zvýšení proběhlo tak, že se optický disk otáčí rychleji. Aby bylo poznat jak je mechanika rychlá, začal se používat násobek základní rychlosti. Tedy 2x, 4x, 8x, 16x, 24x, 32x, 48x a 52x.

3 Druhy CD CD-DA (CD-Audio) CD-ROM CD-ROM XA CD-Extra (CD-Plus) Video CD (VCD) Super Video CD (SVCD) CD-R (CD-Recordable) CD-RW (CD-ReWritable) DD-CD (Double Density CD)

4 Děkuji Vám za pozornost Bc. Svatopluk Bradáč Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2009


Stáhnout ppt "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII – 5 CD AUDIO Obor:Elektrikář."

Podobné prezentace


Reklamy Google