Sázkové hry dnes a zítra Mgr. Jan Řehola ředitel odboru Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Současná pravidla regulace hazardu na území obcí a připravované změny od roku 2016 Odbor 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Ostrava 9. 4.
Advertisements

Mgr. Irena Fadrhoncová.  Definice: právní norma je obecně závazné pravidlo chování, které je vyjádřeno zvláštní státem uznanou formou a jehož zachování.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 1 Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Informace o metodické činnosti odboru.
Důvod přijetí novely:  1. Přesunutí úpravy odškodňování pracovních úrazů a nemocí z povolání z přechodných ustanovení (§ 364 až § 390) do jedenácté části.
Zásady vztahů orgánů Jihomoravského kraje k řízení neškolských příspěvkových organizací Pracovně právní oblast, oblast odměňování, organizační záležitosti.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_07.
Pracovní právo. Pohovor
NOVÝ OBČANSKÝ ZÁKONÍK atd. NOVÝ OBČANSKÝ ZÁKONÍK atd. Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Kořenov 26. – 27. září.
[ 1 ] RNDr. Pavla Coufalová Symposium Strategie servisní podpory zdravotnických pracovišť, Praha, © 2010 Státní ústav pro kontrolu léčiv.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Page  1 YOUR LOGO STÁTNÍ Aktuálně k novele zákona o účetnictví v souvislosti s rekodifikací soukromého práva Odbor účetnictví a audit Ministerstvo financí.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Oblasti veřejného pořádku ve vztahu k možnostem jejich regulace formou OZV obcí
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Pravomoci orgánů obcí dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů.
Metodická porada zpracovatelů přestupkové agendy
NOVELA ZÁKONÍKU PRÁCE NOVELA ZÁKONÍKU PRÁCE Liberec 15. prosince 2011 JUDr. Helena VAŠKOVÁ.
FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ PODMÍNEK PRO ČINNOST ASISTENTŮ PEDAGOGA.
EIA novela 2015 STAVEBNÍ ÚŘADY Novela zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, (viz zákon č. 39/2015 Sb.,), účinná.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Rozpočet přímých NIV na rok 2011 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 15. prosince 2011 KÚ Liberec.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Rozhodčí řízení Přednáška 5-6 VŠFS Rozhodčí soudy /RS/ stálé rozhodčí instituce -rozhodčí soudy (RS) Zřízeny podle právních předpisů státu, kde.
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Povolovací řízení a ohlášení
Příprava novely stavebního zákona
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra
K problematice schvalování drážních vozidel
Územní plánování aneb jak na to Porada pro ÚÚP na KÚ LK dne
Zákonná úprava užívání osobních přepravníků (Segway)
Pojem přeměna obchodní společnosti
Právní důvod užívání prostor
Název opory – Právní předpisy – požární ochrana
Rozpočet přímých NIV na rok 2017
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Implementace zákonných povinností provozovatelů hazardních her
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Novela zákona ZPF č. 41/2015 Sb. – účinnost od 1. dubna 2015
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2015 Liberec.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Liberec.
Řádné opravné prostředky
Informace k e-tržišti Gemin
kpt. Ing. Tomáš Hoffmann HZS Karlovarského kraje
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Mgr. et Mgr. Michal Tuláček 4. prosince 2017
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2017 Liberec.
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
STAVEBNÍ ZÁKON.
Zvláštní odborná způsobilost
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Ukládání a zveřejňování písemností
Čím vším se řídí reklama pro odborníky
Výkon přenesené působnosti úředníky územních samosprávných celků v kontextu jejich financování Mgr. Martin Stark tajemník městského úřadu v Horním Slavkově.
Malotřídní škola a některé specifické momenty personální agendy
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Agenda služebního poměru předmětem přezkumu ve správním soudnictví
Aktuální změny daňových zákonů
Řádné opravné prostředky
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Školení obcí Olomouckého kraje
Novela vyhlášky MDS č. 108/1997 Sb.
Programové prohlášení Vlády ČR Urychlit a zjednodušit přípravu realizace staveb
Odbor školství Mgr., Bc. Jitka Hozmanová
Transkript prezentace:

Sázkové hry dnes a zítra Mgr. Jan Řehola ředitel odboru Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi

Osnova I. Regulační pravomoc obcí II. Odvod z loterií a jiných podobných her

I. Regulační pravomoc obcí Loterní zákon – stav před novelou „Lex Farský“ (zákon č. 300/2011 Sb., kterým se mění zákon č. 202/1990 Sb., o loteriích a jiných podobných hrách, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony)  § 17 odst Provozování výherních hracích přístrojů nesmí být povoleno ve školách, školských zařízeních, v zařízeních sociální a zdravotní péče, v budovách státních orgánů a církví, jakož i v sousedství uvedených budov. Okruh vzdálenosti do 100 m od těchto budov může stanovit obec vyhláškou.  § 50 odst. 4 loterního zákona : Obec může stanovit obecně závaznou vyhláškou, že výherní hrací přístroje mohou být provozovány pouze na místech a v čase touto vyhláškou určených, nebo stanovit, na kterých místech a v jakém čase je v obci provozování uvedených loterií a jiných podobných her zakázáno, nebo úplně zakázat provozování uvedených loterií a jiných podobných her na celém území obce.

I. Regulační pravomoc obcí Loterní zákon – po novele „Lex Farský“  Zrušení § 17 odst. 11 → nová úprava § 50 odst. 5 upravující zákaz provozování loterií a jiných podobných her přímo v tzv. chráněných budovách (výslovné odstranění pojmu,,sousedství“) → „ Provozování loterií a jiných podobných her podle tohoto zákona nesmí být s výjimkou loterií a tombol podle § 6 odst. 1 písm. a) povoleno ve školách, školských zařízeních, zařízeních sociální a zdravotní péče a v budovách, v nichž je vykonávána činnost státních orgánů, orgánů veřejné správy nebo činnost registrovaných církví či náboženských společností.“  Dne – částečná účinnost vztahující se k ustanovením § 50 odst. 4 (regulační pravomoc obcí) → „ Obec může stanovit obecně závaznou vyhláškou, že sázkové hry podle § 2 písm. e), g), i), l), m) a n) a loterie a jiné podobné hry podle § 2 písm. j) a § 50 odst. 3 mohou být provozovány pouze na místech a v čase touto vyhláškou určených, nebo stanovit, na kterých místech a v jakém čase je v obci provozování uvedených loterií a jiných podobných her zakázáno, nebo úplně zakázat provozování uvedených loterií a jiných podobných her na celém území obce.“

Přechodná ustanovení zákona č. 300/2011 Sb. Přechodná ustanovení zákona č. 300/2011 Sb. 1. Řízení zahájená před se dokončí podle loterního zákona ve znění účinném do Povolení vydaná před zanikají, s výjimkou loterií podle § 2 písm. c), ve lhůtě stanovené v povolení. Ministerstvo financí změní do 6 měsíců od povolení vydaná podle zákona ve znění účinném před tak, aby odpovídala loternímu zákonu s tím, že doba jejich platnosti bude stanovena podle bodu Na povolení, která byla vydána podle § 2 písm. i), j) a podle § 50 odst. 3, 5 loterního zákona, ve znění účinném před , se zmocnění obce vydávat OZV nevztahuje do 31. prosince Dobu platnosti těchto povolení omezí Ministerstvo financí tak, aby jejich platnost skončila nejpozději dnem , budou-li tyto loterie a jiné podobné hry provozovány v rozporu s OZV obce nebo v rozporu s ustanovením § 50 odst. 5 loterního zákona, ve znění účinném od

§ 43 odst. 1 Orgán, který loterii nebo jinou podobnou hru povolil, zruší povolení, jestliže nastanou nebo dodatečně vyjdou najevo okolnosti, pro které by nebylo možné loterii nebo jinou podobnou hru povolit, nebo se ukáže dodatečně, že údaje, na jejichž podkladě bylo povolení vydáno, jsou klamné.

II. Odvod z loterií a jiných podobných her Pevná část dílčího základu odvodu z přístrojů a zařízení  § 41c písm. f) + § 41b odst Kč pro pevnou část dílčího základu odvodu z VHP a jiných technických herních zařízení za každý den, kdy bylo technické zařízení, resp. herní místo tohoto technického zařízení, povoleno  Pozn. Odvádí se vždy, i v případě, že tech. zařízení nevykazuje žádné vsazené částky Poměrná část dílčího odvodu  § 41c písm. e) - 20 % pro poměrnou část dílčího základu odvodu z VHP a jiných technických herních zařízení, Odvod za povolená technická zařízení  Pevná část + 20% z částky, o kterou úhrn vsazených částek převyšuje úhrn vyplacených výher

III. Příjmy z o dvod ů z loterií za rok 2012

Děkuji za pozornost. Mgr. Jan Řehola ředitel odboru Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi