Prodej sexuálních služeb na ulici v interakci s prací policie a strážníků PhDr. Jiří Frýbert.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Advertisements

Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
Zdravé pracoviště bez rozdílu věku MVD, 28. dubna 2016 ing. Radka Sokolová, místopředsedkyně ČMKOS, místopředsedkyně Rady vlády pro BOZP
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_07.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR. JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU : VY_32_INOVACE_01_VEŘEJNÝ.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
Bezpečnostní opatření Policie ČR se Státní plavební správou „VODA 2016“
Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje Odbor cizinecké policie 10. ledna 2013.
Volný pohyb osob, volný pohyb pracovní síly v EU (právní úprava v EU a její implementace do právního řádu ČR)
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Eva Cigániková AUTOR: Mgr. Eva Cigániková VY_32_INOVACE_OV,8,9_15_PŘESTUPKY.
NOVELA ZÁKONÍKU PRÁCE NOVELA ZÁKONÍKU PRÁCE Liberec 15. prosince 2011 JUDr. Helena VAŠKOVÁ.
POVODEŇ Povodeň je přechodné výrazné zvýšení hladiny vodních toků nebo jiných povrchových vod, při kterém voda zaplavuje území mimo koryto vodního toku.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Spolupráce Policie ČR s Orgánem sociálně právní ochrany dítěte při řešení problematiky domácího násilí Krajské ředitelství Policie ČR Jihomoravského.
Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc.
Správní trestání. Tzv. správní trestání (správněprávní odpovědnost) - správní trestání v případech přestupků, - správní trestání v případech tzv. jiných.
Činnost služby dopravní policie v roce 2011 v dohledu nad silničním provozem plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 12. ledna 2012.
OCHRANA PROTI NESPRÁVNÉMU POSTUPU ZADAVATELE. PRAVOMOCI ÚOHS - § 112 vydává předběžná opatření, vydává předběžná opatření, rozhoduje, zda zadavatel při.
Vnější služba – výsledky v oblasti trestního řízení
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Pravidla udělování autorizace podle zákona č. 179/2006 Sb.
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Stávající systém kontroly při těžbě dřeva
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
MĚSTSKÁ POLICIE VALAŠSKÉ KLOBOUKY
Průběžná informační povinnost emitenta kotovaných cenných papírů
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Sociální politika v EU. Charakteristika a vývoj sociální politiky EU
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
První pomoc Bc. Kateřina Cuperová
Rozpočet města Police nad Metují na rok 2017
Název opory – Právní předpisy – požární ochrana
Základní informace o poskytovateli
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí
Služby následné péče.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Správa sociálního zabezpečení
kpt. Ing. Tomáš Hoffmann HZS Karlovarského kraje
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Blanka Valdecká, TOO ČMKOS, Seminář pro SIBP
Přehled nejdůležitějších novinek
Volný pohyb osob, volný pohyb pracovní síly v EU
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Výkon přenesené působnosti úředníky územních samosprávných celků v kontextu jejich financování Mgr. Martin Stark tajemník městského úřadu v Horním Slavkově.
Statistika kriminality za rok 2017 Plzeň – město
Omezení silniční dopravy na silnici III. třídy č
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
Prázdniny 2011 Policie České republiky
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Ražba důlních děl pomocí trhací práce
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
STAROSTA ZAČÁTEČNÍK Vít Rakušan.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Zkušenosti z inspekcí kvality sociálních služeb
Podpora sociální práce na území Statutárního města Kladna
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Pěstounská péče na přechodnou dobu (PPPD)
Transkript prezentace:

Prodej sexuálních služeb na ulici v interakci s prací policie a strážníků PhDr. Jiří Frýbert

Trasa v Plzni -kontaktováno 70 žen ročně - průměrný věk 32 let - polovina z nich jsou uživatelky drog - dvě třetiny jsou Češky -vzdělání převážně základní, některé migrantky negramotné - násilí ze strany zákazníka zažilo 70% žen - přes tisíc kontaktů ročně

Legislativní rámec -vyhláška města zakazující prostituci na veřejném prostranství -větší zranitelnost, snížení bezpečí při práci, zdravotní rizika, zhoršení sociální situace - v období Městská policie Plzeň prováděla v průměru 230 kontrol za rok (63 domluva, 70 pokuta) -narůstá počet správních řízení, zákaz pobytu

Policisté a strážníci -Městská policie Plzeň, Služba pořádkové policie (Policie ČR), Služba kriminální policie a vyšetřování (Policie ČR) -obecní policii ukládá zákon zabezpečit místní záležitosti veřejného pořádku v rámci působnosti obce - dohlíží na dodržování obecně závazných vyhlášek - Policie ČR blokové pokuty za vyhlášku neukládá, přestupky oznamují správnímu orgánu

Policie se zajímá, radí a vyšetřuje -varování před nebezpečím - projevování zájmu o jejich osobu - rady jak se bránit - snaha zachraňovat - sdělování informací při pátrání - vyšetřování trestné činnosti (cítit důvěru)

Policejní kontroly na trase -nátlak na podepsání pokuty bez důkazů - odvážení na služebnu (zjištění totožnosti, neochota podepsat pokutu) - snaha o vykázání z místa -focení OP na mobilní telefon

Snaha znepříjemnit práci -snaha o vyhnání za hranice města - kompenzace jinými pokutami - využívání zranitelnosti migrantek a uživatelek drog - parkování vedle ženy, která nabízí služby

Porušování zákona ze strany policie -Zákon 553/1991 Sb. - §6 „strážník je povinen dbát cti, vážnosti a důstojnosti osob“ a dále je při provádění úkonu „povinen poučit osoby o jejich právech“ - provádění osobní prohlídky -Zákon 273/2008 Sb. - §9, §13, §115 „dodržovat pravidla zdvořilosti a dbát cti, vážnosti a důstojnosti osob“ „policista je povinen před provedením úkonu poučit osobu dotčenou úkonem o právních důvodech provedení úkonu“ „zachovávat mlčenlivost o skutečnostech, se kterými se seznámil při plnění úkolů policie“

Nedůvěra k policii -nehlásí trestnou činnost na nich páchanou - „To nemá cenu, už se to jednou stalo a řekli mi, že si za to můžu sama, že sem k němu neměla lézt do auta.“ -bagatelizování trestné činnosti -„Vše jsem hlásila, ale dostala jsem od policajtů vynadáno, ať nedělám scény a ještě mi chtěli dát pokutu za prostituci.“ -uvěří spíše zákazníkům, než sexuálním pracovnicím -průběh vyšetřování, stud -strach na základě vyhrožování, strach z OSPOD

Závěr -prohlubování marginalizace - změna nevede přes represivní chování, ale přes změnu životních podmínek sexuálních pracovnic

Děkuji za pozornost.