Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Omezení silniční dopravy na silnici III. třídy č

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Omezení silniční dopravy na silnici III. třídy č"— Transkript prezentace:

1 Omezení silniční dopravy na silnici III. třídy č
Omezení silniční dopravy na silnici III. třídy č. 2784, ulice České mládeže v Liberci

2 Jedná se o silnici III. třídy č. 2784, ul
Jedná se o silnici III. třídy č. 2784, ul. České mládeže ve městě Liberec, která patří k nejzatíženějším pozemním komunikacím v Liberci. Ve městě Liberec je toto silnice primárně využívána osobní a nákladní dopravou jejímž cílem je průmyslová zóna JIH. Intenzita dopravy v tomto úseku dosahovala dle celostátního sčítání dopravy v roce vozidel za 24 hodin (obousměrně).

3 V období od do bude probíhat rekonstrukce části silnice III. třídy č. 2784, ul. České mládeže v Liberci. Z tohoto důvodu dojde v úseku mezi mimoúrovňovou křižovatkou České mládeže I/35 a okružní křižovatkou ulic Kubelíkova x České mládeže k zjednosměrnění, a to ve směru od průtahové silnice I/35 na Ještěd. Objízdná trasa bude vedena po ulicích Průmyslová – Heyrovského – Puškinova a Minkovická.

4 Detail dopravně inženýrského opatření (1
Detail dopravně inženýrského opatření (1.etapa) ulice České mládeže v Liberci v době zjednosměrnění a uzavření pravé poloviny ulice České mládeže.

5 Detail dopravně inženýrského opatření (2
Detail dopravně inženýrského opatření (2.etapa) ulice České mládeže v Liberci v době zjednosměrnění a uzavření levé poloviny ulice České mládeže.

6 Z důvodu vysoké intenzity dopravy očekáváme v dopravních špičkách kolony vozidel na okružní křižovatce ulic Kubelíkova a České mládeže v Liberci. Tímto žádáme řidiče motorových vozidel, aby byli v tomto ohledu trpěliví. Upozorňujeme řidiče, že v ulici Průmyslová bude provoz i nadále obousměrný a nelze zde parkovat vozidla! Ulice Heyrovského v souvislosti s realizací rekonstrukce ul. České mládeže dojde k částečnému zjednosměrnění, kde bude v její dolní části možnost parkování nákladních vozidel s časovým omezením. Upozorňujeme řidiče, že ulice Puškinova od křižovatky s ulicí Heyrovského po křižovatku s ulicí Sklářská bude zjednosměrněna.

7 Detail dopravně inženýrského opatření ulice Heyrovského a horní části ulice Puškinova v Liberci.

8 Detail dopravně inženýrského opatření ulice Puškinova (dolní část) v Liberci.

9 Očekávané dopravní komplikace
S ohledem na rekonstrukci části komunikace v ulici České mládeže (silnice III. třídy č. 2784) bude nutné přijmout opatření, která se projeví v plynulosti silničního provozu. v souvislosti se zjednosměrněním části silnice III. třídy č. 2784, ul. České mládeže v Liberci, v úseku mezi okružní křižovatkou mimoúrovňové křižovatky silnice I. třídy č. 35 x ul. České Mládeže (u ČSAD) a okružní křižovatkou ulic České mládeže x Kubelíkova v Liberci lze očekávat tvorbu kolon a zpomalení dopravy, a to zejména v exponovaných časech (zejména v ranních hodinách od 05:00 do 07:00 hodin, dále pak v odpoledních hodinách od 13:00 do 15:00 hodin a od 16:00 – 18:00 hodin, a večer od 21:00 – 23:00 hodin). Řidiči a občané jedoucí tímto omezeným úsekem by měli počítat s časovou rezervou a zhruba 30 minutovým zdržením; dopravní komplikace lze předpokládat zejména na těchto křižovatkách: - okružní křižovatka sil. I/35 x ul. České mládeže u ČSAD - okružní křižovatka ulic České mládeže x Kubelíkova vjezd do Průmyslové zóny JIH pro osobní i nákladní dopravu ze silnice I. třídy č. 35 (tzv. „průtah“) bude umožněn pouze po silnici III. třídy č. 2784, ul. České mládeže v Liberci = sjezd EXIT 23; řidiči vyjíždějící na silnici I. třídy č. 35 z Průmyslové zóny JIH musí z důvodu zjednosměrnění ulice České mládeže využít objízdnou trasu, která je vedena po ulicích: Průmyslová - Heyerovského – Puškinova - Minkovická v Liberci; upozorňujeme řidiče, že z důvodu stanovené objízdné trasy dojde také ke zjednosměrnění části ulice Puškinova, a to ve směru od Průmyslové zóny JIH do Minkovic.

10 OPATŘENÍ POLICIE ČR V souvislosti s možnými dopravními komplikacemi při zjednosměrnění části silnice III. třídy č. 2784, ulice České mládeže v Liberci, budou nad dodržováním bezpečnosti a plynulosti silničního provozu dohlížet v prvních dnech dopravního omezení, po dobu 24 hodin, hlídky služby dopravní policie; Hlídky se primárně zaměří na plynulost provozu v blízkosti okružních křižovatek ulice České mládeže a průjezdnost objízdných tras (nesprávné parkování, nedodržovaní rychlosti v omezeném úseku ulice České mládeže, aj.). Monitoring dopravní situace bude v exponovaných časech zajištění i policejním vrtulníkem; Dále bude ze strany Policie ČR kontrolováno dopravně inženýrské opatření (přechodné dopravní značení), zda je v souladu se schválenou projektovou dokumentací; Opatření budou průběžně vyhodnocována a případně přijímána další; ŽÁDÁME ŘIDIČE PROJÍŽDĚJÍCÍ TÍMTO ÚSEKEM, ABY RESPEKTOVALI POKYNY POLICISTŮ, DOPRAVNÍ ZNAČENÍ (zejména snížení rychlosti a zákaz parkování) A BYLI TRPĚLIVÍ.

11 Děkujeme za pozornost


Stáhnout ppt "Omezení silniční dopravy na silnici III. třídy č"

Podobné prezentace


Reklamy Google