Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost."— Transkript prezentace:

1

2 2. část

3 Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost. Pomoc při péči o domácnost

4 Pomoc při péči o vlastní osobu Uživatelé jsou vedeni ke zvládání sebeobsluhy a rozvoji manuálních dovedností, podle zjištěných potřeb je jim poskytována podpora a pomoc v běžných denních činnostech.

5

6 Zdravotní péče je zajištěna smluvním praktickým lékařem. Ošetřovatelská péče je zajišťována prostřednictvím vlastních zaměstnanců - - pracovníků v sociálních službách a kvalifikovaných všeobecných sester. Vlastními pracovníky je zajišťována rehabilitace. Zdravotní a ošetřovatelská péče

7 Aktivizace Aktivizace se zaměřuje na upevnění pracovních návyků a dovedností, rozvoj jemné, hrubé motoriky, sebeobslužných a pracovních návyků. Uživatelé mají možnost si vybrat z několika druhů dílen – svíčkařské, keramické, rukodělné, aranžérské, dřevařské, textilní a dvou zahradnických dílen. Dílny doplňuje relaxačně muzikální terapie a individuální terapie, sportovní, divadelní kroužek a kroužek vaření, kroužek výpočetní techniky a hudební kroužek. Zařízení zajišťuje a organizuje účast uživatelů sociální služby na jimi zvolených společenských, kulturních i sportovních akcích, organizace rovněž pořádá vlastní společenské programy.

8

9

10

11

12

13 V rámci sociálního začleňování jezdí nebo chodí uživatelé zejména do města Litovle. Pracovní uplatnění uživatelů je zajišťováno ve spolupráci s firmou Trio (chráněná dílna). Ve volném čase uživatelé využívají návštěv kina, divadla, pořádají výlety, využívají nabídky sportovních aktivit (fotbal, házená, kuželky,…). Uživatelé mají možnost navštívit, dle svých přání, zajímavá místa, zúčastnit se sportovních soutěží, navštívit spolupracující zařízení sociálních služeb, která pořádají společenská či sportovní setkání. Zprostředkování kontaktu se společenským prostředím

14

15

16 Fakultativní činnosti a zprostředkované činnosti Fakultativní činnosti či zprostředkované činnosti v zařízení od podnikatelských subjektů jsou uživatelům nabízeny nad rámec základních činností, vycházejí z potřeb a přání uživatelů a jsou uživatelem hrazeny zvlášť za cenu odpovídající skutečným nákladům.

17 Pomoc při uplatňování práv, zájmů a osobních záležitostí Podporu ve věci prosazení práv a zájmů uživatelů, jednání s úřady, soudy, pomoc při vyřizování korespondence mají v pracovní náplni sociální pracovníci, popřípadě klíčoví pracovníci. Zařízení podporuje uživatele při zprostředkování kontaktu s jeho opatrovníkem, rodinou. Poskytuje základní sociální poradenství nejen uživateli, ale i jeho opatrovníkovi, pomáhá při správě financí a depozit uživatele. Uživatelé jsou podporování při uplatňování svých práv, při podávání stížností, nakládání s jejich osobními údaji. V zařízení funguje Výbor uživatelů a Výbor rodičů a přátel.

18 Smlouva Poskytování sociální služby je možné jen na základě Smlouvy o poskytování sociální služby.

19 Zájem o poskytování sociální služby V případě zájmu o námi poskytované sociální služby je nutno vyplnit žádost a s požadovanými přílohami ji doručit do naší organizace. Ve vlastním zájmu doporučujeme zařízení předem navštívit a seznámit se s podmínkami poskytované sociální služby. Doporučený formulář žádosti si můžete stáhnout na webových stránkách organizace nebo Vám jej na požádání zašleme.

20 Kontakty V případě zájmu o poskytování sociální služby můžete využít kontakty zveřejněné na našich webových stránkách: www.novezamky.cz nebo zavolat na telefonní číslo: 585 155 821 osobně nás můžete navštívit na adrese: Nové Zámky 2, Mladeč.

21 Těšíme se na Vás


Stáhnout ppt "2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost."

Podobné prezentace


Reklamy Google