Tutoriál Holdings Management Poznámky – Vytváření, editace a propojování se zdroji support.ebsco.com.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Audioknihy na rozhraní EBSCOhost - Tutoriál 3. července 2013.
Advertisements

Support.ebsco.com Jak se zúčastnit online semináře prostřednictvím WebExu Tutoriál.
Support.ebsco.com EBSCO Discovery Service Statistiky Tutorial 10. února 2013.
Záznamy dodavatelů v modulu Akvizice. Dodavatelé • Před iniciováním objednávky se nejprve ujistěte, zda seznam dodavatelů zahrnuje dodavatele, od kterého.
 EBSCOhost Collection Manager Přehled funkcí účtu Selector 3. července 2013.
Návod pro práci s internetovými stránkami společnosti Acros • Produkty Acros/Fisher je možno nalézt na internetových stránkách nebo na stránkách.
Support.ebsco.com EBSCO Discovery Service Tutoriál 3. ledna 2013.
Evidenční software SUAP
 EBSCOhost Collection Manager Patron-Driven Acquisition - Tutoriál 3. července 2013.
Aplikace DynaMed na zařízeních iPhone, iPod Touch či iPad Tutoriál Last updated 9/28/ února 2013.
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Tutoriál Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
Na panelu zpráv klikněte na Povolit úpravy,
Tutoriál EBSCOhost Collection Manager ~ Účet Approver
Tutoriál EBSCOhost Collection Manager ~ Účet Selector
Tutoriál EDS možnosti přizpůsobení Pro administrátory support.ebsco.com.
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
HLAVNÍ PANEL tlačítko START
D ATABÁZE N VID D ATABÁZE N VID N OVÁ SPECIALIZOVANÁ ONLINE SLUŽBA SPOLEČNOSTI O VID PRO OŠETŘOVATELSTVÍ A DALŠÍ NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ.
UŽIVATELSKÝ ÚČET NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
Tutoriál MEDLINE Complete ~ Vyhledávání support.ebsco.com.
Tutoriál EBSCOhost - Historie vyhledávání
Tutorial Zobrazení článku na EBSCOhost rozhraní
Tutoriál EBSCO Discovery Service ~ Jednoduché vyhledávání
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
WebEx ~ Jak se připojit k online webináři
Microsoft ® Lync ™ 2010 Školení k delegování. Cíle V tomto kurzu se dozvíte, jak provádět následující akce: Nastavení přístupu delegáta v aplikaci Outlook.
Tutoriál Lokátor publikací AtoZ ~ Administrativní rozhraní
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Tutoriál eKnihy ~ Stahování
Tutoriál DynaMed ~ Jednoduché prohledávání
Tutoriál AtoZ – Tvorba poznámek
Tutoriál LinkSource ~ Linking – Nastavení odkazů k plnému textu
Zakládání dodavatele 1. i 2. úrovně - obsah 1.Obsah 2.Obecné zásady 3.Seznam dodavatelů – jak rozeznat, jestli má ústav připojený svůj záznam dodavatele.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
R ESEARCH S TARTERS V EBSCO D ISCOVERY S ERVICE Tutoriál support.ebsco.com.
Tutoriál Vyhledávání v obchodních databázích Business Source
EBSCOhost Collection Manager ~ Vytváření profilů Tutoriál support.ebsco.com.
AKCENTA CZ, a.s. Služba SMS OLB – Uživatelský manuál pro klienty.
Power Point– popis prostředí
Databáze Tabulky. Vytvoření a návrh nové tabulky Tabulku lze vytvořit: na kartě Vytvořit klikněte ve skupině Tabulky na položku Tabulka. importem dat.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
TVORBA COMBA V POHLEDECH Martina Musilová. Obsah prezentace * Co je to combo * Jak vypadá combo I. * Jak vypadá combo II. * Parametry comba * Druh comba.
Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy
Vytvoření hypertextového odkazu
Bloky – tvorba a vkládání ProgeCAD. Opakování Př. Nakreslete součást dle zadání (využijte hladin – obrys, osa, kóty): 1. Okótujte součást lineární kótou,
Stručný přehled © 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Lync Web Appu Připojení ke schůzce v Lyncu pomocí zvuku počítače Pokud nemáte Lync.
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Od návrhu k hotové kartě
 Název projektu: Poklady kolem nás a v nás  Zkrácený název: Kolumbus  Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.13/  Žadatel projektu: Blažek & Blažek,
Aplikace Přijímačky školní rok 2014/2015
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVZ Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 19. října 2015.
Manuál pro editaci webu PCP
Jak na aktuality.
Albertina a Report Mgr. Libuše Simandlová
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
2. Jak si snadno vytvořit nový vzor pomocí bloků.
Školení IS - 7 Rozvrh, Záložky.
DynaMed ~ Jednoduché prohledávání
Kofigurace & napájení Windows
Datové referáty Apstr4.
Přečtěte si o tom vše Příspěvky Microsoft SharePointu
Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty MVZ221
APLIKACE OctopusPro - Hlídač LV
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Základní informace - Ovládání systému
Prezentace OBD Orientace běžného uživatele v prostředí osobní bibliografické databáze.
Transkript prezentace:

Tutoriál Holdings Management Poznámky – Vytváření, editace a propojování se zdroji support.ebsco.com

Holdings Management je nový modul administrativního rozhraní EBSCOadmin, který umožňuje rozšířenou správu plnotextové kolekce Vaší knihovny pro prolinkování a přístup k plnému textu při hledání ve Full Text Finderu a EBSCO Discovery Service. V tomto tutoriálu se podíváme možnosti vytváření a editace poznámek a také na možnosti jejich propojení s konkrétními zdroji.

Poznámky umožňují koncovému uživateli sdělit doplňující informace vztahující se k danému zdroji. Například tak lze informovat o možnosti přistupovat ke zdroji z domova bez nutnosti autorizace, nebo o tom, že zdroj je dostupný pouze za určitých podmínek. Poznámky jsou propojovány na úrovni konkrétního titulu, balíku či vydavatele. Mohou být asociovány také k veškerým zdrojům ve Vaší kolekci naráz.

Pro vytvoření poznámky vyberte na obrazovce Overview odkaz Manage Your Notes nebo klikněte na odkaz Notes v pravém horním rohu okna.

V hlavním okně sekce Notes se zobrazují všechny již dříve vytvořené. Pro přidání nové poznámky postačí vybrat odkaz New Note. Pro editaci již existující poznámky klikněte na její název.

V okně pro vytvoření nové poznámky zadejte její název, pořadí pro zobrazování a také text poznámky.

Každá poznámka může být doplněna zobrazením ikony pod sekcí Icon Settings. Panel Display Settings ovlivňuje nastavení, jak se bude poznámka zobrazovat, respektive bude-li se zobrazovat v okně Full Text Finderu nebo Lokátoru publikací. Připojením ikony lze pomoci k jednodušší interpretaci významu poznámky. Můžete buď vybrat ikonu z výběru systémových ikon, případně může být přidána Vaše vlastní. Jakmile dokončíte požadované změny, potvrďte tlačítkem Save pro uložení.

Poznámka byla vytvořena. Nyní je ještě třeba ji připojit k nějakému zdroji, u kterého se bude zobrazovat. Takové nastavení lze provést přímo z okna Notes. Vpravo od záložky Details najdete další možnosti - Titles, Packages, Vendors a Root, u kterých je vždy uveden údaj, ke kolika položkám je ta která poznámka přiřazena. Zvolte úroveň, na které hodláte poznámku přiřadit.

Výchozí nastavení poznámky pro každý přidaný zdroj. Vyberte Find Vendors to Assign. Vyhledejte zdroj dle jeho názvu a následně vyberte možnost Not Assigned v pravém sloupci u konkrétního zdroje.

Tlačítko se po kliknutí změní na Assigned. Poznámka byla nyní přidána. Stejně tak počet poznámek v poli záložek se tímto aktualizuje.

Poznámky lze propojovat s konkrétními tituly, balíky či vydavateli hledáním napříč Vaší kolekcí a zobrazením detailního záznamu. Jakmile jste přidali daný zdroj, klikněte na ázložku Notes. Pro přidání existující poznámky jen vyberte ze seznamu již existující (je nutné vybrat filtr zobrazení Show: Notes not assigned). Pro kteroukoliv vytvořenou poznámku vždy stačí jen kliknout na tlačítko Not Assigned v pravé části obrazovky.

V případě nesnází lze také kliknout na odkaz Help v pravém horním rohu obrazovky pro zobrazení celého systému nápovědy dostupného pro administrativní rozhraní EBSCOadmin.

Pro více informací navštivte stránku podpory uživatelů EBSCO Support Site