Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy"— Transkript prezentace:

1 Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy http://support.ebsco.com/training/resources.php

2 Vítejte na EBSCOhost rozhraní a tutoriálu pro nastavení alertů pro časopisy. Funkce Uložení alertu pro časopisy umožňuje nastavení alertu, který Vás bude pravidelně e-mailem informovat pokaždé, jakmile je nové číslo Vámi sledovaného časopisu k dispozici.

3 Chcete-li vytvářet alerty na časopisy, je nutné nejprve se přihlásit ke svému účtu osobní složky My EBSCOhost. Chcete-li se přihlásit nebo vytvořit nový účet, klikněte na odkaz Přihlásit se v horním panelu nástrojů.

4 Pro přihlášení ke schránce My EBSCOhost postačí využít Vaše přihlašovací jméno a heslo. Nemáte-li ještě svoji schránku, můžete si zdarma vytvořit novou přes odkaz Vytvořit novou schránku. Vytvoření schránky je snadné a zabere cca 1-2 minuty.

5 Jakmile jste přihlášeni, uvidíte přes logo EBSCOhost žlutou pásku „můj“, která potvrzuje úspěšné přihlášení. Nyní již můžeme vyhledat konkrétní časopis. To lze provést přes seznam publikací, který naleznete pod odkazem Publikace v horním panelu.

6 V seznamu publikací lze procházet tituly buď abecedně, nebo zadat název do druhého zobrazeného vyhledávacího řádku a následně vybrat titul kliknutím na jeho název.

7 V záznamu publikace klikněte na odkaz Sdílet umístěný v pravém horním rohu. Kliknutím na možnost Alert e-mailem v následné rozevírací nabídce otevřete okno Nastavení alertu na časopisy.

8 Nastavte parametry alertu, zadejte svoji e-mailovou adresu a klikněte na tlačítko Uložit alert. Jakmile bude dostupné nové vydání, budete upozorněni e-mailem. Pokud chcete mít přístup ke všem dostupným možnostem vlastních nastavení alertů, můžete také kliknout na odkaz Upřesnit nastavení.

9 Kliknutím na odkaz Nápověda lze zobrazit úplný systém online nápovědy.

10 Více informací naleznete na webových stránkách podpory společnosti EBSCO http://support.ebsco.com


Stáhnout ppt "Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy"

Podobné prezentace


Reklamy Google