Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Audioknihy na rozhraní EBSCOhost - Tutoriál 3. července 2013.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Audioknihy na rozhraní EBSCOhost - Tutoriál 3. července 2013."— Transkript prezentace:

1  www.ebsco.com Audioknihy na rozhraní EBSCOhost - Tutoriál http://support.ebsco.com 3. července 2013

2  www.ebsco.com Vítejte v tutoriálu Audioknihy na rozhraní EBSCOhost. V tomto tutoriálu se zaměříme na funkce pro audioknihy na rozhraní EBSCOhost, podíváme se na vyhledávání audioknih a také stažení a přesun na mobilní zařízení.

3  www.ebsco.com Na úvodní stránku audioknih se dostanete kliknutím na odkaz u horního okraje prohlížeče. Na této stránce můžete prohledávat audioknihy podle: klíčového slova, kategorie Browse by Category, prohlížet podle nejnověji dodaných audioknih Latest Added nebo nejlepších audioknih Featured Audiobooks. Kliknutím na odkaz View All se zobrazí kompletní seznam nejnovějších nebo nejlepších titulů.

4  www.ebsco.com Kliknutím na tlačítko Sample přehrajete ukázku z audioknihy. Po najetí kurzoru myši na obrázek zobrazíte stručný popis.

5  www.ebsco.com Pro názornou ukázku vyhledávání audioknih vybereme termín spiderwick. Zadáme termín a klikneme na Search / Hledat.

6  www.ebsco.com Zobrazí se seznam výsledků. Na seznamu výsledků si můžete poslechnout ukázku z audioknihy kliknutím na tlačítko Sample. Ke stažení knihy, prosím klikněte na odkaz Download. Pokud nejste přihlášeni do své vlastní složky My EBSCOhost, budete k tomu vyzváni.

7  www.ebsco.com Po přihlášení se zobrazí nabídka Download This Audiobook. Pokud na Vašem počítači nebyl nalezen nainstalovaný program Download Manager, budete vyzváni k jeho stažení a instalaci. Abyste mohli audioknihy stahovat, je nutné si Download Manager software nainstalovat. Vyberte operační systém a následujte pokyny pro instalaci. Instrukce naleznete na stránce podpory společnosti EBSCO pod odkazem: http://support.epnet.com/knowledge_base/detail.php?id=5351. http://support.epnet.com/knowledge_base/detail.php?id=5351

8  www.ebsco.com Prosím vyberte Checkout Period z rozevírací nabídky a klikněte na odkaz Checkout & Download.

9  www.ebsco.com Audiokniha bude zařazena do oblasti Checkouts ve Vaší složce a Download Manager software začne automaticky stahovat knihu.

10  www.ebsco.com Během přenosu audioknihy na zařízení Apple bude správce stahování vyhledávat přenosné zařízení. Ujistěte se, že je Vaše zařízení připojeno k počítači. Pokud ne, budete vyzváni k jeho připojení.

11  www.ebsco.com Jakmile je stahování dokončeno, je audiokniha úspěšně převedena na zařízení Apple. Nyní prosím klikněte na tlačítko Close Download Manager.

12  www.ebsco.com Při přenosu audioknih do Windows Media Player, správce stahování zobrazí průběh stahování. Jakmile je stahování dokončeno, Windows Media Player se otevře a audioknihu si můžete poslechnout. Pokud chcete, připojte kompatibilní zařízení a přeneste audioknihu podle pokynů Windows Media Player.

13  www.ebsco.com Pokud audioknihu, kterou jste si ke stažení vybrali, používá jiný uživatel, a Vaše knihovna umožňuje funkci Hold, nabídne se Vám možnost nastavit si rezervaci. Vyplňte svou e-mailovou adresu a klikněte na tlačítko Place Hold. Jakmile bude audiokniha k dispozici, budete o tom informováni e-mailem.

14  www.ebsco.com Jakmile je audiokniha přidána do složky, zobrazí se pod odkazem Audiobooks. Audioknihy, které právě stahujete, se zobrazí pod odkazem Checkouts. Pokud jste si nastavili rezervaci na stažení audioknihy (až bude k dispozici), zobrazí se pod odkazem Holds.

15  www.ebsco.com Kliknutím na odkaz Nápověda lze kdykoli zobrazit úplný systém online nápovědy.

16  www.ebsco.com Pro více informací navštivte: http://support.ebscohost.com/ http://support.ebscohost.com/ nebo nás kontaktujte přímo: EPPrague@ebscohost.com EPPrague@ebscohost.com


Stáhnout ppt " Audioknihy na rozhraní EBSCOhost - Tutoriál 3. července 2013."

Podobné prezentace


Reklamy Google