Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes."— Transkript prezentace:

1 Microsoft Live@edu 4. Windows Live Messenger

2 Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes webovou kameru Hlasová komunikace přes mikrofon V českém jazyce Nejrozšířenější komunikační nástroj na světě Spolupráce se školním účtem LiveID Sdílení fotografií a souborů

3 Použití Live Messengeru Na adrese download.live.com si stáhněte Messenger nebo celý balík Live Essentials Samostatná lokální aplikace nebo ve formě webového rozhraní Po přihlášení vidíte své přátele a jejich aktivitu v rámci sítě Windows Live

4 Přidání kontaktů Přidání přátel do seznamu se provádí pomocí jejich LiveID Po přidání do seznamu vidíte stav uživatele Přátelé můžete řadit přehledně do skupin

5 Nastavení aplikace Nastavení umožňuje nastavit Windows Live Messenger přesně podle přání Umožňuje nastavení vzhledu rozhraní, popisků a výběr grafických témat Smajlíci, zvuková upozornění, přenos souborů

6 Spolupráce s fotografiemi Mnoho možností pro práci s fotografiemi Titulky, komentářeVelké náhledy i miniatury

7 Co ještě Messenger umí ?  Uvidíte, když vaši přátelé přidají fotografie, napíšou komentáře, aktualizují své profily a ještě více.  Výběr nových scén programu Messenger a vytvoření dynamických obrázků a videa  Zobrazování snímků během chatování díky snadnému sdílení snímků pouhým přetažením myší.  Je možné zahájit skupinovou konverzaci až s 20 osobami současně.  Oblíbené přátele mějte vždy umístěné v horní části okna programu Messenger.  Pomocí webové kamery lze vést konverzaci tváří v tvář se zobrazením na celé obrazovce.

8 Ukázky aplikace Messenger Uvidíte, když vaši přátelé přidají fotografie, napíšou komentáře, aktualizují své profily a ještě více.

9 Ukázky aplikace Messenger Výběr nových scén programu Messenger a vytvoření dynamických obrázků a videa

10 Ukázky aplikace Messenger Zobrazování snímků během chatování díky snadnému sdílení snímků pouhým přetažením myší.

11 Ukázky aplikace Messenger Oblíbené přátele mějte vždy umístěné v horní části okna programu Messenger.

12 Ukázky aplikace Messenger Pomocí webové kamery lze vést konverzaci tváří v tvář se zobrazením na celé obrazovce.

13 Úkol č. 1  Spusťte aplikace Windows Live Messenger a přihlaste se pomocí svého Live ID  (na ploše nebo v nabídce Start najděte a poklepejte na ikonu Windows Live Messenger, v přihlašovacím okně zadejte svoje LiveID a heslo)  Přidejte si přátelé do seznamu  (v horní části aplikace klepněte na tlačítko se symbolem +, vyberte položku přidat kontakt a zadejte jeho LiveID )

14 Úkol č. 2  Změňte si motiv aplikace Messenger  (klepněte v horní části aplikace na své jméno a vyberte položku Změnit motiv, ze zobrazené nabídky libovolný vyberte)  Podívejte se na možnosti nastavení aplikace Messenger  (klepněte v horní části aplikace na své jméno a vyberte položku Možnosti)

15 Úkol č. 3  Napište přátelům ze seznamu kontaktů textovou zprávu  (poklepejte na přátele v seznamu a v otevřeném okně začněte chatovat)  Podívejte se na možnosti práce s kontakty  (klepněte na přátele v seznamu pravým tlačítkem myši)

16


Stáhnout ppt "Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes."

Podobné prezentace


Reklamy Google