Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik"— Transkript prezentace:

1 Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik
Škola RISCON – Lekce 7 Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik

2 Pokyny Na následujících několika snímcích uvidíte příklad, jak v programu RISCON provedete určitou funkci. Některé funkce, které jsou představeny v rámci Školy RISCON, nemusí být dostupné v testovací verzi. Pokud máte nápad, jakou funkci bychom v rámci Školy RISCON měli podrobněji vysvětlit, dejte nám o tom vědět prostřednictvím k tomu určeného komunikačního kanálu na adrese

3 Výstupní bezpečnostní předpis
Výstupní předpis může vzniknout ve dvou formách, jako tabulka formátu A4 naležato, nebo jako samostatné odstavce ve formátu A4 nastojato. Vytištěný předpis slouží k seznamování a školení zaměstnanců a k umístění na pracovišti pro informování a pro kontrolní činnost. Předpis vygenerovaný ve formátu html můžete volně umísťovat kamkoliv na internet nebo intranet a zpřístupnit vybraným osobám s přístupem na počítač, bez možnosti provádět v něm nežádoucí zásahy nebo změny.

4 Z nabídky „Soubory činností“ vyberte možnost „Pracovně bezpečnostní parametry činností“.

5 Činnost, pro kterou chceme vytvořit bezpečnostní předpis k řízení rizik, můžeme vybrat listováním v souboru „Bezpečnostní parametry činností“ pomocí tlačítek „Vzad“ a „Vpřed“, nebo ze seznamu, jehož podobu zadáme po kliknutí na tlačítko :Pořadí“

6 1. Označením jedné z nabízených variant zvolte parametry, podle nichž mají být seřazeny karty „Bezpečnostní parametry činnosti“ a současně i řazen seznam všech činností, které jsou v daném souboru bezpečnostních parametrů řešeny. 2. Kliknutím myši na tlačítko „Zvolit“ potvrdíte volbu parametrů pro seřazení karet a pro vytvoření seznamu činností.

7 Kliknutím myší na tlačítko „Seznam“ zadáte pokyn pro vytvoření seznamu činností podle zvolených parametrů..

8 1. Kliknutím myši označte modrým orámováním jednu z činností, jejíž kartu chcete zobrazit.
Červeně jsou podbarveny činnosti, u nichž došlo ke změně vložených údajů, ale nebylo změněno číslo verze a tím nedošlo k vytvoření nové verze karty „Bezpečnostní parametry činnosti“ (tzn. že provedená změna nebyla dosud vydána a publikována, jde tedy stále jen o pracovní verzi) 2. Kliknutím myši na tlačítko „OK“ potvrďte volbu činnosti, jejíž kartu chcete zobrazit.

9 Zobrazí se vám karta „Bezpečnostní parametry činnosti“ pro činnost, kterou jste v seznamu označili.
Pro tvorbu výstupního bezpečnostního předpisu klikněte na tlačítko „Výstupy“

10 2. kliknutím na tlačítko se šipkou rozbalte okno pro volbu jazyka popisků výstupní sestavy a označením zvolte jeden z nabízených jazyků. 1. Z nabízených variant vytvářeného výstupního bezpečnostního předpisu vyberte tu formu, která vám nejlépe vyhovuje a kliknutím myši ji označte. 3. Následně vyberte z nabídky dvou variant, zda chcete vytvořený výstupní bezpečnostní předpis pouze zobrazit na obrazovce počítače, nebo jej chcete poslat do tiskárny k vytištění. 4. V případě označení volby standardní formy výstupního bezpečnostního předpisu, se zvýrazní pole „Vyhotovil“, „Ověřil“, „Uvolnil“ a „Dne“ pro zadání údajů potřebných k systémovému řízení dokumentu. Po jejich vyplnění se tyto údaje zobrazí v zápatí výstupního bezpečnostního předpisu.“. 5. Kliknutím na tlačítko „Provést“ potvrdíte zadané parametry a dáte pokyn k vytvoření výstupního bezpečnostního předpisu.

11 Při směřování výstupního bezpečnostního předpisu na obrazovku, se tento zobrazí v redukovaném okně a je třeba jej pomocí standardního tlačítka v pravém horním rohu okna rozbalit

12 Při zadání volby „Vygenerovat HTML
Při zadání volby „Vygenerovat HTML ..“ v jedné ze dvou nabízených forem, se výstupní bezpečnostní předpis vytvoří ve formátu html pro prohlížení na internetu nebo intranetu (bez možnosti jakýchkoliv změn). Do zvýrazněného okna „Název generovaného souboru“ napište jméno, pod kterým bude soubor uložen, případně i s adresou místa na internetu nebo intranetu, kam má být uložen.

13 Pokud zadáte jen název souboru bez adresy, automaticky se vygenerovaný výstupní bezpečnostní předpis ve formátu html uloží na stejné místo, kde jsou uloženy instalační soubory RISCONu.


Stáhnout ppt "Jak vytvořit výstupní bezpečnostní předpis k řízení rizik"

Podobné prezentace


Reklamy Google