Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tutoriál EBSCOhost - Historie vyhledávání

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tutoriál EBSCOhost - Historie vyhledávání"— Transkript prezentace:

1 Tutoriál EBSCOhost - Historie vyhledávání http://support.ebsco.com/training/resources.php

2 Vítejte v tutoriálu zaměřeném na funkci Historie vyhledávání na rozhraní EBSCOhost. V tomto tutoriálu se zaměříme na funkce Historie vyhledávání/alerty, včetně úpravy dříve provedeného vyhledávání, uložení vyhledávání a úpravy existujícího uloženého vyhledávání.

3 Historie vyhledávání v aktuální relaci je dostupná kliknutím na odkaz Historie vyhledávání umístěný pod vzhledávacím polem. Odtud lze vytisknout historii vyhledávání, vyvolat předchozí vyhledávání, vyvolat alerty a uložit vyhledávání a alerty. Vyhledávání můžete také zaškrnutím políček kombinovat a pomocí libovolného operátoru přidat do vyhledávacího pole.

4 V poli Akce si můžete zobrazit výsledky ke každému řádku historie vyhledávání kliknutím na možnost Zobrazit výsledky a podrobnosti vyhledávání klikáním na odkazy Zobrazit podrobnosti. Kliknutím na odkaz Upravit můžete řádek historie vyhledávání upravit.

5 Zobrazí se okno Upravit vyhledávání. Upravte či přidejte hledané termíny do vyhledávacího pole a použijte nebo odeberte požadované omezující nebo rozšiřující podmínky. Pokud vyhledávání zahrnuje některá další vyhledávání z historie vyhledávání, můžete je zobrazit kliknutím na odkaz Zobrazit závislá vyhledávání.

6 Závislá vyhledávání se zobrazují v rozevíracím okně. Jakmile jste s úpravami vyhledávání hotovi, klikněte na tlačítko Uložit.

7 Po provedení vyhledávání můžete vyhledávání uložit do své osobní složky My EBSCOhost kliknutím na odkaz Uložit vyhledávání/alerty. Chcete-li uložit pouze určitá vyhledávání, zaškrtněte políčka odpovídající těmto vyhledáváním a klikněte na odkaz Uložit vyhledávání. Jestliže nejste přihlášeni do své složky My EBSCOhost, budete vyzváni, abyste tak učinili.

8 Vyplňte požadovaná pole, klikněte na přepínač před možností Trvalé nebo Dočasně uložené vyhledávání a klikněte na tlačítko Uložit. Kritéria vyhledávání zůstanou ve vaší osobní složce My EBSCOhost, dokud je neodstraníte.

9 Vyhledávání můžete také upravovat až po jejich uložení ve složce My EBSCOhost kliknutím na odkaz Upravit uložené vyhledávání.

10 Na řádku s vyhledáváním, které chcete upravit, klikněte na odkaz Upravit a v okně Upravit vyhledávání proveďte požadovaná přizpůsobení.

11 Po dokončení úprav uloženého vyhledávání se kliknutím na tlačítko Pokračovat vraťte do složky My EBSCOhost.

12 Pro kompletní nápovědu postačí kliknout v pravém horním rohu na odkaz Nápověda (Help).

13 Pro více informací navštivte Stránku podpory uživatelů EBSCO Support Site http://support.ebscohost.com


Stáhnout ppt "Tutoriál EBSCOhost - Historie vyhledávání"

Podobné prezentace


Reklamy Google