Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tutoriál Vyhledávání v obchodních databázích Business Source

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tutoriál Vyhledávání v obchodních databázích Business Source"— Transkript prezentace:

1 Tutoriál Vyhledávání v obchodních databázích Business Source http://support.ebsco.com/training/resources.php

2 Vítejte v tutoriálu zaměřeném na vyhledávání v databázích Business Source, který podává uživatelům přehled o mnoha funkcích, které jsou na rozhraní EBSCOhost k dispozici. V tomto tutoriálu se zaměříme na základní vyhledávání a na některé klíčové funkce aplikace EBSCOhost usnadňující hledání informací.

3 Začneme provedením základního vyhledávání termínu money market funds. (Pro získání relevantních výsledků se doporučuje zadávat termíny pouze v anglickém jazyce.)

4 V seznamu výsledků se podle výchozího nastavení zobrazují VŠECHNY výsledky, které lze poté limitovat podle konkrétního typu dokumentu, což jsou například Vědecké časopisy, Obchodní publikace, Zprávy z jednotlivých zemí nebo Průmyslové profily. Vyhledávání lze dále upřesnit pomocí omezujících podmínek v části Upřesnit výsledky nebo kliknutím na odkaz Zobrazit více umístěný pod časovým posuvníkem.

5 V okně Možnosti hledání (odkaz naleznete pod vyhledávacím polem) lze výsledky vyhledávání snadno omezit nebo rozšířit. V závislosti na metodě vyhledávání a vybraných databázích můžete vyhledávání omezit na recenzované (peer-review) odborné časopisy nebo na konkrétní publikace, které zadáte do příslušných polí.

6 Vítejte v tutoriálu zaměřeném na vyhledávání v databázích Business Source, který podává uživatelům přehled o mnoha funkcích, které jsou na rozhraní EBSCOhost k dispozici. V tomto tutoriálu se zaměříme na základní vyhledávání a na některé klíčové funkce aplikace EBSCOhost usnadňující hledání informací.

7 Odkaz Profily společnosti poskytuje přístup k tisícům zpráv MarketLine ve formátu PDF. Můžete procházet abecedně seřazeným seznamem, který se zobrazí po kliknutí na tlačítko Profily společností v sekci Další. Zároveň lze jednotlivé společnosti hledat zadáním názvu do zobrazeného vyhledávacího řádku a potvrzením tlačítkem Procházet.

8 Odkaz Tezaurus představuje kontrolovaný slovník obchodních pojmů podporující efektivnější vyhledávání v databázi. Zadejte konkrétní termín do prohledávacího pole a klikněte na tlačítko Procházet. Zaškrtněte políčko před požadovaným pojmem a klikněte na tlačítko Přidat. Před kliknutím na tlačítko Hledat můžete přidat vyhledávané termíny.

9

10 Vybráním konkrétního časopisu a kliknutím na jeho název (v předchozím okně) se otevře jeho archiv v rámci dané databáze. Díky tomu lze jednoduše procházet všechna dostupná vydání časopisu a v pravém sloupci otevřít vybrané

11


Stáhnout ppt "Tutoriál Vyhledávání v obchodních databázích Business Source"

Podobné prezentace


Reklamy Google