Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tutoriál eKnihy ~ Stahování

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tutoriál eKnihy ~ Stahování"— Transkript prezentace:

1 Tutoriál eKnihy ~ Stahování http://support.ebsco.com/training/resources.php

2 Vítejte v tutoriálu zaměřeném na stahování elektronických knih EBSCO eBooks. Zde se tedy podíváme, jak je možné eKnihu stáhnout pro čtení bez nutnosti být připojeni k internetu – tzv. offline výpůjčka.

3 Abychom mohli stahovat eKnihy, je nutné, abychom byli přilášeni k osobní schránce My EBSCOhost. Její vytvoření a využívání je pro kohokoliv zdarma. Přihlásit se můžete kliknutím na odkaz Přihlásit se. Pokud nemáte svoji scrhánku, můžete si ji během 1-2 minut vytvořit přes odkaz Vytvořit novou schránku. Ihned po vytvoření schránky lze pokračovat dále a začít stahovat eKnihy.

4 Hledat lze buď dle kategorií v levé části okna, nebo zadáním klíčových slov a potvrzením tlačítkem Hledání.

5 Stažení eKnihy lze provést jednoduše přímo ze seznamu výsledků přes odkaz Stáhnout (offline).

6 Pokud to umožňuje Vaše knihovna, můžete vybrat, jak na jak dlouhou dobu bude titul vypůjčen. Postaří vybrat počet dní a potvrdit tlačítkem ke Stažení. Titul je zároveň přidán do Vaší osobní schránky, skrze kterou je v průběhu výpůjčky také kdykoliv přístupný. Pro možnost stažení celé eKnihy do počítače pro offline výpůjčku je nutné mít v počítači nainstalovanou freeware aplikaci Adobe Digital Editions.

7 Potvrďte stažení nebo přímo otevření souboru v počítači. Je-li Adobe Digital Editions nainstalované ve Vašem počítači, je možné v něm eKnihu otevřít přímo.

8 Jakmile je eKniha stažena, aplikace Adobe Digital Editions ji automaticky po importu otevře na titulní straně. V tuto chvíli již není po celou dobu výpůjčky zapotřebí připojení k internetu kdykoliv budete chtít přistupovat k plnému textu této publikace.

9 Pokud si přejete číst staženou eKnihu také v některém kompatibilním zařízení, jako například Barnes & Noble Nook nebo Sony Reader, postačí zařízení připojit přes USB kabel. Adobe Digital Editions automaticky rozpoznají zařízení a umožní synchronizaci. V levé straně okna se zobrazí připojené zařízení a ke zkopírování eKnihy postačí její přesunutí levým tlačítkem myši na ikonu připojeného zařízení. V zařízení se tak vytvoří její kopie. Druhá zůstává v počítači.

10 Pokud žádná kopie vybrané eKnihy není momentálně dostupná, v případě, že knihovna využívá automatického rezervačního systému, uvidítě kromě infromace o momentální nedostupnosti titulu také informaci o tom, kolik lidí již titul zarezervovalo. V případě zájmu pak můžete také vytvořit rezervaci na své jméno.

11 Pokud jste si vytvořili rezervaci na eKnihu ve Vaší knihovně, seznam všech Vašich rezervací naleznete rovněž v osobní složce My EBSCOhost, a to nad sekcí Vypůjčené eKnihy. Jakmile bude eKniha k dispozici, budete prostřednictvím e-mailu informování o splněné rezervaci a možnosti si eKnihu stáhnout (vypůjčit do offline režimu).

12 Pro kompletní nápovědu postačí kliknout v pravém horním rohu na odkaz Nápověda (Help).

13 Pro více informací navštivte Stránku podpory uživatelů EBSCO Support Site http://support.ebscohost.com


Stáhnout ppt "Tutoriál eKnihy ~ Stahování"

Podobné prezentace


Reklamy Google