Slečna katechetka Petra vstupuje do kláštera klarisek Je sobota 6.2. 2010 a několik mladých lidí z různých míst Moravy se sjíždí do Brna –Soběšic. A ptáte.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
…žiji podle Božích přikázání? …daruji peníze pro misii…?
Advertisements

ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
Týden modliteb za duchovní povolání, od 8.do 15.května 2011, ukončen 48. světovým dnem modliteb za povolání o 4. neděli velikonoční – neděli Dobrého pastýře.
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
1. Láska, kterou Ježíš dává do srdcí věrným svým, láska je, jež neustává, láska k dobrým i zlým, láska, kterou žádná bouře nemůže uhasit, láska mocná jako.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Modleme se k Pánu žně! - duben. 3 modlitby za misii pro měsíc duben V každém měsíci bychom se modlili 3 modlitby: 1. za pronásledované bratry a sestry.
Integrita bezúhonnost
Znám, zemi znám 1. Znám, zemi znám, tam se touha má vrací, tu kterou Bůh lidem dávno dal. Znám, zemi znám, kde se trápení ztrácí, tam není místa pro žal.
Otče náš Centrum pro katechezi, 2014.
Zdeněk a Katka Uhlíkovi
Zámeček  Zámeček je časopis pro dětské domovy, diagnostické ústavy nebo pro výchovné ústavy  Velkou část redakce tvoří především děcka.  Pravidelně.
Čím se trápí staršovstva Ostrava Otázky 1. Jaké jsou Vaše jednání staršovstva. Prozraďte něco, jak to vypadá u Vás! - Dlouhé jednání, správce.
Dosáhni cíle!.
V ODA A JEJÍ ŽEHNÁNÍ Voda má pro život člověka mnoho významů, především umožňuje život a očišťuje.
Symboly v obřadech křesťanské iniciace
Ve společenství s Matkou Boží
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
2. Často však světlo svítání | zastře strach z večera, | když člověk pozná zklamání | a zmizí důvěra.
Připrava na přijetí svátosti BIŘMOVÁNÍ
MINISTRANTi …Já jsem malý ministrant s vélikánskou sukní, kostelnice směje se, pokaždé, když du kolem ní...
naslouchání Bohu.  Je naslouchání Bohu. Ježíš často také při své modlitbě mlčí naslouchá Otci. – naslouchá Otci.
Řád mše svaté.
Centrum pro katechezi v Olomouci 2014 Pozvání k účasti na liturgii.
MATKA TEREZA „Nečekejte na to, až vás někdo povede; začněte sami,
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Znáte brněnské kostely ?
Pohár mléka Endless love. way H.P..
B Ů H
DUCHOVÉ Jsou všude kolem nás... Nevěříš??? Tak proč se s námi nevydáš na cestu za nimi....?...čekají na tebe!!! PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!!
Ženichu, nevěsto, co Vás to napadlo, vyměnit svobodu za svazek manželský, to už je kopanec opravdu ďábelský. Co jste už zkazili, to se již nespraví, teď.
Ave Maria.
Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba mě nikdy neuzavírá do mého nitra, Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Čas utíká. Život letí. Dálky rozdělují. Děti rostou. Práce přichází a odchází. ŽENY.
Milost přijímám od druhého přijímám od druhého můžeme ji druhým předávat můžeme ji druhým předávat spasení je zdarma - vstup dveřmi spasení je zdarma -
Ve stáří velmi často vzpomínáme, co jsme měli ještě udělat pro rodiče, přátele…..a co jsme neudělali….
MOJŽÍŠ – CESTA VÍRY III Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2013.
 Studenty ze Sulzbachu-Rosenbergu jsme v sobotu přivítali na našem gymnáziu  Poté jsme si je odvezli do svých rodin.
1. Má duše Pána velebí a jásá s Marií, že Bůh si právě vyvolil, tak slavné spasení. Své služebnici nehodné do klína Syna dát, by srdce, chudé chatrče ho.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Ježíš žije 1. Ježíš žije, aleluja. 4x Ref: Aleluja, aleluja, aleluja, aleluja. 2. On je láska, aleluja. 4x Ref: Aleluja, aleluja, aleluja, aleluja. 3.
Vliv rodiny na víru a život. 2. Timoteovi 1,5 Připomínám si tvou upřímnou víru, kterou měla už tvá babička Lóis a tvá matka Euniké, a kterou máš, jak.
Před Boží tváří Služte Hospodinu v bázni, a veselte se s třesením. (Ž 2, 11 K) Služte Hospodinu s bázní a jásejte s chvěním. (Ž 2, 11 E + ČSP)
Ref.: Nám, Pane, dal jsi Slovo své, Ducha svého dej nám též.
BEJCI Tohle je asi konec bejků pátá třída končí Jeden chce jít na matematickou TAK TOHLE JE NA PAMÁTKU.
V čase svém 1. V čase svém, v čase svém, Bůh vše stvořil nádherné v čase svém. Pane, uč mne každý den poznávat jen cesty Tvé, věřit Ti, že činíš vše v.
Slovo života Slovo života Prosinec 2011 Prosinec 2011.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Středem a vrcholem mše svaté je eucharistická modlitba. Eucharistická modlitba Centrum pro katechezi.
M. Danihlíková E. Martinková. 1. třída Do první třídy jsme přišli jako malé, roztomilé a hlavně natěšené dětičky. Jenže jsme ještě netušili co nás čeká.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Kněz:nebo: Modlitba na závěr přinášení darů Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Modleme se, aby Bůh přijal.
Příprava k přijetí svátosti biřmování
1.
To k tobě promlová Bůh … prostřednictvím Ducha Svatého.
Katedrála - živý organismus Projekt připravovaný studenty Biskupského gymnázia v Hradci Králové pod vedením p. učitelky H. Melicharové Prezentace.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
Řád mše svaté.
Zázrak komunikace s Bohem
Máš dost síly plavat proti proudu?
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
DUCHOVÉ PŘIPRAV SE NA UVĚŘITELNÉ!!! Jsou všude kolem nás... Nevěříš???
Naše 7 Třída.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Ježíš žije 1. Ježíš žije, aleluja. 4x
Pane vždy keď tvoju svätosť Svätosť je to po čom túžim Skláňam tvár
Karmelitánský Řád.
Vážení a milí spoluobčané,
Pohár mléka Endless love. way H.P..
Volba povolání / střední školy
Transkript prezentace:

Slečna katechetka Petra vstupuje do kláštera klarisek Je sobota a několik mladých lidí z různých míst Moravy se sjíždí do Brna –Soběšic. A ptáte se proč? Co se tam tak zajímavého děje? Petra vstupuje do kláštera klarisek.

D o roku 1997 jsou Soběšice téměř neznámým místem na severu Brna. Od se však stávají pro církev význam místem, neboť je zde posvěcen nový klášter, v němž žijí sestry klarisky. Klášter sester klarisek

Od se toto místo stává „domovem“ i pro dlouholetou katechetku ve Farním Týmu – Petru. Kaple v klášteře - část pro lid

Vchod do kláštera Petra jde vstříc novému "dobrodružství" s Pánem

Petra se rozhodla dát zcela svůj život Bohu a to v kontemplativním řádu sester klarisek. Na její novou cestu ji přišli vyprovodit nejen rodiče, ale i spousta kamarádů, kteří s ní prožili určitou část života.

Někteří z těch, co se přišli rozloučit

Někteří z těch, co se přišli rozloučit

Někteří z těch, co se přišli rozloučit

Někteří z těch, co se přišli rozloučit

Naše milá Petra v civilu

Poslední předávání věcí

Dnešním dnem tak byla Petra oficiálně přijata do společenství sester,které žijí v odloučenosti klauzury. Při vstupu do klauzury byla představena ostatním sestrám a po úryvku z Písma svatého přijala také závoj.

Přijetí sestrou u vchodových dveří

Přivítání s matkou abatyší

Přivítání s novicmistrovou

Představení Petry ostatním sestrám

Přijetí závoje

Přivítání se sestrami

Požehnání otce Marka

I přesto, že Petra stojí teprve na začátku nové cesty, radujeme se spolu s ní, že našla odvahu odpovědět na Boží pozvání a dát svůj život Bohu. V modlitbě ji pak chceme vyprošovat hojnost Božího požehnání pro všechno to, co pro ni má Pán připravené. Pohoštění

J sem přesvědčena, že i ti, co se této radostné události nemohli zúčastnit přímo na místě, se za Petru budou modlit spolu s námi. Hojnost Božího požehnání chceme též vyprošovat i rodičům Petry!!! My co jsme Petru přišli vyprovodit jsme pak dostali ještě pohoštění, při kterém bylo i milé setkání s některými sestrami.Moc díky za všechno!!!

Na závěr ještě fotka toho, co vše je potřeba do kláštera.

MIMO POSTNÍ DOBU JE MOŽNÉ PETRU V KLÁŠTEŘE TAKÉ NAVŠTÍVIT. JE DOBRÉ SE PŘEDEM OHLÁSIT, ALE POKUD TAK NEUČINÍTE, NIKDO VÁS NEVYŽENE. NEJVHODNĚJŠÍ DOBA JE MEZI 8:00-11:00HOD. NEBO PAK ODPOLEDNE OD 14:00-16:00 HOD. Z FATYM.com. okopírovala T.F.