Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2015. Středem a vrcholem mše svaté je eucharistická modlitba. Eucharistická modlitba Centrum pro katechezi.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2015. Středem a vrcholem mše svaté je eucharistická modlitba. Eucharistická modlitba Centrum pro katechezi."— Transkript prezentace:

1 Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2015

2 Středem a vrcholem mše svaté je eucharistická modlitba. Eucharistická modlitba Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Tato modlitba se obrací k Bohu, našemu Otci, přednáší ji kněz, Kristus a církev, má dvě části: epikléze a anamnéze.

3 Eucharistická modlitba Je oficiální modlitbou církve, kterou přednáší kněz Je oficiální modlitbou církve, kterou přednáší kněz a celé shromáždění se k ní připojuje. a celé shromáždění se k ní připojuje. Je středem zvěstování. Je středem zvěstování. Je to naplňování pověření, které nám Ježíš svěřil. Je to naplňování pověření, které nám Ježíš svěřil.

4 Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Eucharistická modlitba V této chvíli mám být disponován k tomu, abych mohl být plně osloven tím, co říká předsedající. Je to Boží aktuální slovo, které se dotýká, pokud je otevřené srdce.

5 4 základní části eucharistické modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Eucharistická modlitba 1. Oslovení Boha Otce, chvála a svolávání Božího Ducha na dary. 2. „To konejte na moji památku.“ 3. Vzývání Ducha Svatého nad společenstvím. 4. Prosby.

6 Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Eucharistická modlitba Ústy kněze ji pronáší sám Ježíš. Ústy kněze ji pronáší sám Ježíš. Kněz propůjčuje svůj hlas Kristu a pronáší to, co říkal Ježíš ve večeřadle. Kněz propůjčuje svůj hlas Kristu a pronáší to, co říkal Ježíš ve večeřadle. Každá mše svatá je pravou obětí, která je vždy totožná s jedinečnou obětí na kříži. Každá mše svatá je pravou obětí, která je vždy totožná s jedinečnou obětí na kříži.

7 Eucharistická modlitba Dochází zde vždy k obětování Krista pro svoji církev. Dochází zde vždy k obětování Krista pro svoji církev. Kněz, služebník Krista a církve vyjadřuje tento děj skrze gesta a slova při eucharistické modlitbě. Kněz, služebník Krista a církve vyjadřuje tento děj skrze gesta a slova při eucharistické modlitbě. A církev skrze tato slova přichází k Ježíši. A církev skrze tato slova přichází k Ježíši.

8 Eucharistická modlitba Mše svatá, zvláště eucharistická modlitba, je památka našeho vykoupení. Jsou to opravdu vždy nové Velikonoce, je to doslova vyjití z Egypta do zaslíbené země, ke svobodě, k setkání s Pánem.


Stáhnout ppt "Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2015. Středem a vrcholem mše svaté je eucharistická modlitba. Eucharistická modlitba Centrum pro katechezi."

Podobné prezentace


Reklamy Google