Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Svatí jako duchovní vůdcové modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Svatí jako duchovní vůdcové modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2013."— Transkript prezentace:

1 Svatí jako duchovní vůdcové modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2013

2 Svatí Nechali se zapálit Duchem Svatým. Lidé modlitby. Mohou být pro nás inspirací v naší modlitbě. Mohou se přidávat k naší modlitbě – prosbě.

3 Modlitby svatých Směřují ke Kristu; Rozvíjí jeden z rysů Kristova života; Podávají nám konkrétní inspiraci pro naši modlitbu; Opírají se o životní zkušenost daného světce ze setkání se Zmrtvýchvstalým Kristem.

4 Sv. Benedikt Vztah mezi Otcem a Synem. Snažil se ve svém životě po vzoru Ježíše vždy plnit Otcovu vůli. 1)Vnější i vnitřní ticho; opuštěné místo pokojné srdce. 2)Život v pokoře před Bohem; Pokora – přizná si, jaký je. Život před Pánem – učí se ho znát a milovat. 3)Hledání životní rovnováhy. Práce – modlitba – odpočinek.

5 Sv. František chce následovat Ježíše, který se sklání k malému a chudému. Jeho modlitbu ovlivnily tři zkušenosti: 1.Vidění ukřižovaného – práce jako modlitba; 2.Setkání s malomocným – služba chudým a nemocným jako modlitba; 3.Boží slovo: Ježíš na něho pohlédl s láskou a řekl mu: „Jedno ti schází: Jdi, prodej všechno, co máš, a rozdej chudým, a budeš mít poklad v nebi.“

6 Sv. Terezie z Avily Žena činu, modlitby a psaného slova. 1.Modlitba je rozhovor; důvěrný vztah přátelství. 2.Modlitba je rozjímání. 3.Modlitba je kontemplace.


Stáhnout ppt "Svatí jako duchovní vůdcové modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2013."

Podobné prezentace


Reklamy Google