Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Čím se trápí staršovstva Ostrava 21.4.2012. Otázky 1. Jaké jsou Vaše jednání staršovstva. Prozraďte něco, jak to vypadá u Vás! - Dlouhé jednání, správce.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Čím se trápí staršovstva Ostrava 21.4.2012. Otázky 1. Jaké jsou Vaše jednání staršovstva. Prozraďte něco, jak to vypadá u Vás! - Dlouhé jednání, správce."— Transkript prezentace:

1 Čím se trápí staršovstva Ostrava 21.4.2012

2 Otázky 1. Jaké jsou Vaše jednání staršovstva. Prozraďte něco, jak to vypadá u Vás! - Dlouhé jednání, správce sboru neumí koučovat a vést jednání? -Neumíme dodržet čas, máme rozhovory, které jsou delší, vezmou čas z jednání. 2. Vztah kazatel se staršovstvem, vztah starší sboru s kazatelem. - Jak je to u vás? Umíme spolu vycházet, tolerujeme se, nebo máme dnes trápení, profilujeme se. - Existuje vztah důvěry? Umíme říct i oponentní názor svému kazateli a kazatel svým starším? - Miluje kazatel své spolu starší, milují starší svého kazatele? Umíme to vyjádřit slovy a skutky?

3 Otázky 3. Jaký je duchovní profil našich starších sboru podle skutečnosti? - Jsou to lidé modlitby a Božího Slova, milovníci shromáždění? Je to vidět, slyšet ve sboru? - Členové se ptají kazatele na biblické hodině, kde jsou ti tvoji bratři starší? - Zapojují se starší do sborového života, nebo jsou staršími tehdy, když je setkání staršovstva? - Mají starší odvahu vystoupit v pokoře na kazatelnu, nebo slovem slouží pouze kazatel? 4. Zvykli jste si na sebe v sestavě grémia staršovstva, nebo se trápíte jeden z druhého? - Máte svobodu říct svůj názor, i když se výrazně liší od jiných? - Existují výrazné dlouholeté osobnosti, které manipulují s ostatními svými názory?

4 Otázky 5. Máte pastorační problémy členů, které je potřebné řešit, odkládáte je, nebo jdete na věc? - Máme napětí ve sboru, necháme to růst podle Písma, koukol mezi pšenicí, nebo …? -Umíme pojmenovat hřích lidi, problém a věci konkrétním jménem? 6. Jsme jako staršovstvo sboru IN ve sboru, nebo jsme mimo dění sboru? - Resp. víme o tom, co se děje ve sboru ve všech oblastech, nebo se to dozvíme vždy pozdě.

5 Otázky 7. Máme ne/ dostatek sborových pracovníků? - Co děláme proto, abychom je získali? Dá se to? Uveďte Vaše zkušenosti. - Co jsme udělali špatně, že se nám ztratili někteří pracovníci? Co bychom dnes dělali jinak? - Jak motivujete, jak povzbuzujete své sborové pracovníky? Máte setkáni s nimi, modlíte se za ně? 8. Vyhodnocujeme službu slova z kazatelny ve svém sboru? - Jaká je kvalita zvěstování Božího Slova ve sboru? - Je dobré sledovat kvalitu zvěstování? - Co se u vás ve sboru káže, co jste dlouho neslyšeli, k čemu není odvaha – čeho se bojíme?


Stáhnout ppt "Čím se trápí staršovstva Ostrava 21.4.2012. Otázky 1. Jaké jsou Vaše jednání staršovstva. Prozraďte něco, jak to vypadá u Vás! - Dlouhé jednání, správce."

Podobné prezentace


Reklamy Google