Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vliv rodiny na víru a život. 2. Timoteovi 1,5 Připomínám si tvou upřímnou víru, kterou měla už tvá babička Lóis a tvá matka Euniké, a kterou máš, jak.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vliv rodiny na víru a život. 2. Timoteovi 1,5 Připomínám si tvou upřímnou víru, kterou měla už tvá babička Lóis a tvá matka Euniké, a kterou máš, jak."— Transkript prezentace:

1 Vliv rodiny na víru a život

2 2. Timoteovi 1,5 Připomínám si tvou upřímnou víru, kterou měla už tvá babička Lóis a tvá matka Euniké, a kterou máš, jak jsem přesvědčen, i ty.

3 Rodina Tesárkova

4 Unhošť

5 VLIV RODINY NA MŮJ ŽIVOT  2. Timoteovi 3,10-11:  Ty však jsi sledoval mé učení, můj způsob života, mé úmysly, mou víru, shovívavost, lásku, trpělivost, pronásledování a útrapy, jaké mne stihly v Antiochii, v Ikoniu a v Lystře. Jaká pronásledování jsem přestál, a ze všech mě Pán vysvobodil!

6 Oblasti vlivu Duchovní oblast  Vztah s Bohem  Bible  Modlitba 2. Timoteovi 3,14-15: Ty však setrvávej v tom, čemu ses naučil a o čem jsi přesvědčen. Víš, od koho ses tomu naučil. Od dětství znáš svatá Písma, která ti mohou dát moudrost ke spasení, a to vírou v Krista Ježíše.

7 Oblasti vlivu Přirozené nasávání  Životní postoje a názory  Boží principy  Způsoby řešení situací  Jednání v těžkostech  Způsoby výchovy Přísloví 13,24: Kdo šetří hůl, nenávidí svého syna, kdežto kdo jej miluje, trestá ho včas.

8 Oblasti vlivu Rodina prostředím důvěry Rodiče vzorem (služba v církvi) Sourozenci vzorem Rozvíjení přirozených talentů Otevřenost a pohostinnost

9 Oblasti vlivu Pomoc druhým v nouzi Týmovost Ve správný čas na správném místě 1. Timoteovi 4,16: Dávej pozor na své jednání i na své učení. Buď v tom vytrvalý. Tak posloužíš ke spasení nejen sobě, ale i svým posluchačům.


Stáhnout ppt "Vliv rodiny na víru a život. 2. Timoteovi 1,5 Připomínám si tvou upřímnou víru, kterou měla už tvá babička Lóis a tvá matka Euniké, a kterou máš, jak."

Podobné prezentace


Reklamy Google