Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Karmelitánský Řád.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Karmelitánský Řád."— Transkript prezentace:

1 Karmelitánský Řád

2 Počátky Řád vznikl na počátku 13. století v údolí Wadi Ain es-Siah v pohoří Karmel ve Svaté Zemi původně jako společenství poustevníků.

3 Počátky „Albert, z milosti Boží povolaný za patriarchu církve jeruzalémské, milovaným synům v Kristu, Brokardovi a ostatním poustevníkům, kteří pod jeho vedením přebývají u pramene na hoře Karmel: pozdrav v Pánu a požehnání Ducha svatého.“ (začátek Řehole)

4 Duchovní vzory Prorok Eliáš Vzor života v Boží přítomnosti
„Živý je Bůh, před jehož tváří stojím.“ (1 Král 17,1) Vzor horlivosti pro živého pravého Boha a boje proti modlám „Horlivostí planu pro Hospodina, Boha zástupů.“ (1 Král 19,10)

5 Duchovní vzory Panna Maria Vzor poslušnosti
„Hle, jsem služebnice Páně; staň se mi podle tvého slova.“ (Lk 1,38) Vzor meditace Božího slova „Maria všechna slova zachovávala v mysli a rozvažovala o nich… Vše uchovávala ve svém srdci.“ (Lk 2,19.51)

6 charisma a spiritualita
Srdce charismatu – kontemplace „Kontemplace tvoří vnitřní cestu karmelitána. Jde o přetvářející zakoušení podmaňující lásky Boží.“ (Konstituce)

7 charisma a spiritualita
Tři pilíře – 1. Modlitba „V modlitbě se otvíráme Božímu působení, které nás všemi velkými i malými životními událostmi postupně přetváří.“ (Konstituce)

8 charisma a spiritualita
Tři pilíře – 2. Bratrství „Bratrství je zkušební kámen opravdovosti proměny, která v nás probíhá.“ (Konstituce)

9 charisma a spiritualita
Tři pilíře – 3. Služba „Služba nám pomáhá růst v ochotě dát se mocí Ducha opracovávat a nechat se znovu posílat k našim bratřím a sestrám.“ (Konstituce)

10 Konventy karmelitánů v ČR
Kostelní Vydří Praha - Liboc Olomouc - Hejčín

11 Více na:


Stáhnout ppt "Karmelitánský Řád."

Podobné prezentace


Reklamy Google