„ Hle, činím něco docela nového a už to raší. Nevíte o tom? Já povedu pouští cestu, pustou krajinou řeky.“ Izajáš 43.19.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
Advertisements

To je Tvůj dům 1. Přicházíme dnes Ti chválu vzdát.
Společenství - Co je církev. Církev není budova ani nějaké místo.
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
BIBLICKÝ RŮŽENEC radostná tajemství
Jirka Pospíšil, BIBLICKÁ ŠKOLA EBED KŘEST VE VODĚ Jirka Pospíšil,
1. Pán Bůh je láska, dal svého Syna, Pán Bůh je láska, miluje mne
Sobota je více než víkend
Kdy to bylo stvořeno?
Integrita bezúhonnost
LITURGICKÁ ZNAMENÍ postoje a gesta
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
Otče náš Centrum pro katechezi, 2014.
41. Izraelité postavili stan, v němž bude přebývat Hospodin.
Jirka Pospíšil, AC Vyškov, POSLÁNÍ CÍRKVE A KŘESŤANŮ Jirka Pospíšil, AC Vyškov,
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1.Jak se jmenovalo město, kde měla stát svatyně? ŠÍLO 2. Z čeho byla postavena svatyně, když Izraelci putovali do Zaslíbené.
Je to biblické a je to tak také v proroctví z Daniele 8?
Domácí úkol…. Obrazy a příměry použité o Božím slovu.
Buďme bdělí v modlitbách Pokud se nemodlíš, nejsi křesťan! Clendennen.
PROROCI Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Symboly v obřadech křesťanské iniciace
A ty, Betléme efratský, ačkoli jsi nejmenší mezi judskými rody, z tebe mi vzejde ten, jenž bude vládcem v Izraeli, jehož původ je odpradávna, ode dnů.
Ve společenství s Matkou Boží
2. neděle adventní/část 2: Modlitba proroků a obrácení srdce.
Jeruzalémský chrám.
 1 Janův 2:12 Píšu vám, děti, že jsou vám odpuštěny hříchy pro jeho jméno.13 Píšu vám, otcové, že jste poznali toho, který je od počátku. Píšu vám, mládenci,
Připrava na přijetí svátosti BIŘMOVÁNÍ
Uctívání a chvála. Žalm 5,4-8: „Hospodine, ty můj hlas slyšíš zrána, ráno ti připravím oběť a budu čekat. Ty nejsi bůh, který má zálibu ve svévoli, zlý.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 V neděli jej kněz může nahradit obřadem svěcení vody a kropením lidu.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Jak si Šalomoun představoval chrám, který chtěl vystavět? VELKÝ, HONOSNÝ, BOHATÝ, LEPŠÍ NEŽ JEHO PALÁC 2. Proč začal.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Bůh jako dobrý Otec nás sytí svým slovem a eucharistickým tělem,
Vítej na ministrantské schůzce
naslouchání Bohu.  Je naslouchání Bohu. Ježíš často také při své modlitbě mlčí naslouchá Otci. – naslouchá Otci.
KDO JE JEŽÍŠ? 1.JEŽÍŠ JE NÁŠ PÁN A VŠECH KRÁLŮ KRÁL, JÁ HO DOBŘE ZNÁM, //:ON MI ŽIVOT DAL://
Ježíšova velekněžská modlitba I
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kdo nesl schránu úmluvy? KNĚŽÍ 2. Kde uložili schránu úmluvy? VELESVATYNĚ 3. Jak vypadal chrám po přenesení schrány.
 Daniel 6:11 Když se Daniel dověděl, že byl podepsán přípis, vešel do svého domu, kde měl v horní pokoji otevřená okna směrem k Jeruzalému. Třikrát za.
Centrum pro katechezi v Olomouci porušuje smlouvu, odvrací se od Boha, ztrácí jeho otcovskou péči. porušuje smlouvu, odvrací se od Boha, ztrácí.
Také nějaký muž, jménem Ananiáš, a jeho manželka Safira prodali svůj pozemek. Ananiáš si však s vědomím své ženy dal nějaké peníze stranou, zbytek přinesl.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
ABRAHÁM VZOREM MODLITBY Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
1. Buď požehnán Pán s vroucností, | dne každého nás v hojnosti | zahrne dary svými  | Bůh silný, naše spasení, | ó vzdávejme mu chválení | vždy zpěvy.
Poselství starozákonní svatyně
Modlitba v domě Hospodinově: Anna, Samuel, David Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Každý vstup ke mši svaté je obřadním a slavnostním vstupem. Každé.
Rozhodnout se musíš SÁM!!!. Dej pozor, co si přeješ Ukázka.
Ve tvých nádvořích je lépe než kdekoliv jinde Proč by mělo být křesťanům (člověku) lépe v Hospodinových nádvořích, než kdekoliv jinde ? Jak to vypadá.
1. Tebe, Boha otce věků, | Pána všeho chválíme. | Plna jesti všecka země | převelebně slávy tvé. | Vesmír vzdává chválu tobě, | cherubín a serafín | slavně.
POSVĚŤ SE JMÉNO TVÉ Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
1. Slyš, jaká překrásná píseň | rozléhá se po nebi! | Andělů to svaté sbory | Pána Boha velebí. | Je to píseň o radosti | dané všemu stvoření: | Sláva.
1. Miluji Pána, neboť on můj hlas vždy slyší, | moje pokorné modlitby. | Naklonil ke mně sluch, když ve dnech bídy | vzýval jsem jej, on ohlásil se včas.
1. Jistotu vzácnou v srdci už mám: | spasil mne Ježíš můj Bůh a Pán, | břemeno hříchů z duše mi sňal, | dědicem Božím tak jsem se stal. | Zazvuč již, zazvuč.
Duchovní je obecné označení osoby, která je prostředníkem mezi věřícími a Bohem (což ovšem neznamená, že kontakt s Bohem nemohou věřící navázat přímo,
1. Slyš kdo to stojí u dveří a volá: | Duše, otevři
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Bohoslužba oběti Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Chléb a víno – Tělo a Krev Kristova – reálný duchovní.
O zklamání Ageus 2,1-9.
Nehemjáš.
1.Paralipomenon.
1.Jaký byl Daniel? UPŘÍMNÝ, VĚRNÝ HOSPODINU 2. Co žádali protivníci Daniela po králi? ABY VYDAL ROZKAZ NEMODLIT SE K HOSPODINU, JEN UCTÍVAT KRÁLI 3. Co.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Byli Izraelité v babylonském zajetí stále? NE 2. Jaký byl perský král Kýros? DOBRÝ, CHOVAL PŘÍVĚTIVĚ, POMOHL IZRAELSKÉMU.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Kněz:nebo: Modlitba na závěr přinášení darů Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Modleme se, aby Bůh přijal.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Byli Izraelité v babylonském zajetí stále? NE 2. Jaký byl perský král Kýros? DOBRÝ, CHOVAL PŘÍVĚTIVĚ, POMOHL IZRAELSKÉMU.
HAPPY END …no comment... KRIZE SVĚTOVÉHO EKOSYSTÉMU.
ZÁKLADNÍ KAMENY DUCHOVNÍHO ŽIVOTA II. CHVÁLA A UCTÍVÁNÍ.
Historie židovského Chrámu
Poznání Boží vůle.
BIBLICKÝ RŮŽENEC radostná tajemství
Nejkrásnější chvíle 1. Nejkrásnější chvíle vždycky jsou na kolenou. Nejkrásnější chvíle vždycky jsou na kolenou. V modlitbách když budeš stát, Duch svatý.
KSV/LVM Liturgie – vzor modlitby (lex credendi a lex orandi)
Transkript prezentace:

„ Hle, činím něco docela nového a už to raší. Nevíte o tom? Já povedu pouští cestu, pustou krajinou řeky.“ Izajáš 43.19

 nejdříve Stan setkávání a svatyně  touha Davida po stavbě chrámu  Boží souhlas pro stavbu Šalamounem

Proč důležitý vzhled? Co bylo účelem chrámu? Lipová musí ukazovat na Boha! 1 Královská 6:22 Vůbec celý dům obložil zlatem, úplně celý; také oltář, který patřil ke svatostánku, obložil celý zlatem.

1 Královská 8,10 Když kněží vycházeli ze svatyně, naplnil Hospodinův dům oblak,11 takže kněží kvůli tomu oblaku nemohli konat službu, neboť Hospodinův dům naplnila Hospodinova sláva. Bez Boží přítomnosti je chrám jen pěkná budova Bůh musí být základem Lipové!

 1 Královská 9: 7… zřeknu se domu, který jsem oddělil jako svatý pro své jméno.  Nehemjáš 13:1-9… uvolnil pro Tóbijáše komoru v chrámu – nesmíme uvolnit místo pro Boží nepřítele v našem sboru skrze hřích  Ďábel zaútočí na uctívání, modlitby, oběti, službu…..a oddělí nás od Boha  Pustil jsi ho do nějaké místnosti svého chrámu?

 Nehemjáš 13:9 – Tóbijáš vyhozen  Očisti svůj chrám!  Obnov smlouvu s Bohem!

 Udělejme prostory k Boží slávě  Učiňme Boží přítomnost základem Lipové  Obnovme smlouvu s Bohem ….a Bůh povede pouští cestu a pustou krajinou řeky  Nehemjáš 8:12 I rozešel se všechen lid, aby jedli a pili a posílali dárky; uspořádali velmi radostnou slavnost, protože porozuměli slovům, která jim byla zvěstována.