Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2015. Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Každý vstup ke mši svaté je obřadním a slavnostním vstupem. Každé.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2015. Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Každý vstup ke mši svaté je obřadním a slavnostním vstupem. Každé."— Transkript prezentace:

1 Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2015

2 Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Každý vstup ke mši svaté je obřadním a slavnostním vstupem. Každé shromáždění věřících při mši svaté = předobrazem nebeského chrámu Božího království.

3 Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Pokleknutí kněze před svatostánkem je projev úcty celého bohoslužebného shromáždění vůči Kristu. Oltář byl u prvních křesťanů vždy zároveň hrobem mučedníků. oltář je znamením Krista i oběti, která se na něm přináší, Políbení oltáře je určité gesto adorace

4 Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Má to být gesto, které vychází ze svobodné volby víry a způsobu života. Slavení liturgie začíná znamením kříže. Kříž se má stát mojí oporou.

5 Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Ve jménu Otce i Syna i Ducha Svatého… jsme byli pokřtěni. Otec, Syn a Duch Svatý ….. stojí na počátku dějin spásy i našeho života. vertikála: Bůh sestupuje k člověku, člověk skrze Syna a Ducha Svatého vystupuje k Otci horizontála: vyjadřuje vztah mezi lidmi navzájem uprostřed: mé srdce = JÁ

6 Gesto kříže na začátku mše svaté je také prvním vyjádřením víry v Boží tajemství. Gesto kříže je znamením jednoty mezi člověkem a Bohem.

7 „Pán s vámi.“ V tomto pozdravu skrze kněze promlouvá ke shromážděným věřících Kristus. Centrum pro katechezi, Olomouc 2015


Stáhnout ppt "Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2015. Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Každý vstup ke mši svaté je obřadním a slavnostním vstupem. Každé."

Podobné prezentace


Reklamy Google