Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Centrum pro katechezi v Olomouci 2014. Křesťané přestávají být pronásledováni a křesťanství se naopak stává se privilegovaným náboženstvím. Křesťané přestávají.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Centrum pro katechezi v Olomouci 2014. Křesťané přestávají být pronásledováni a křesťanství se naopak stává se privilegovaným náboženstvím. Křesťané přestávají."— Transkript prezentace:

1 Centrum pro katechezi v Olomouci 2014

2 Křesťané přestávají být pronásledováni a křesťanství se naopak stává se privilegovaným náboženstvím. Křesťané přestávají být pronásledováni a křesťanství se naopak stává se privilegovaným náboženstvím. Liturgie: získává slavnostní charakter, probíhá v bazilikách, je ovlivňována státními ceremoniemi. Liturgie: získává slavnostní charakter, probíhá v bazilikách, je ovlivňována státními ceremoniemi.

3 Centrum pro katechezi v Olomouci 2014 Neděle – sváteční den: den první – den stvoření den osmý – den poslední den vzkříšení den nanebevstoupení den seslání Ducha Svatého den slavení eucharistie od 4. století den pracovního klidu Zvětšuje se vzdálenost mezi Bohem a člověkem, mizí charakter osobního vztahu.

4 Centrum pro katechezi v Olomouci 2014 Později ve Východní církvi: ikonostas Důležité svátky liturgického roku: Velikonoce, letnice, doba postní. Strach ze zneuctění eucharistie:

5 Centrum pro katechezi v Olomouci 2014 Začíná postupně mít svůj řád. Ten se však liší v různých biskupstvích nebo klášterech Začíná se rozvíjet role umění: staviteltví, malířství, sochařství A jeho didaktický charakter. Začíná se rozvíjet role umění: staviteltví, malířství, sochařství A jeho didaktický charakter.


Stáhnout ppt "Centrum pro katechezi v Olomouci 2014. Křesťané přestávají být pronásledováni a křesťanství se naopak stává se privilegovaným náboženstvím. Křesťané přestávají."

Podobné prezentace


Reklamy Google