Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Křesťanství.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Křesťanství."— Transkript prezentace:

1 Křesťanství

2 Ježíš Kristus Pochází z Nazaretu (Palestina), narosil se kolem roku 4 či 5 letopočtu Považován za zakladatele Křesťanství O jeho životě pojednávají evangelia (dobrá zpráva) podle Jana, Marka, Lukáše a Matouše Ježíš kázal křesťanskou lásku pro všechny lidi bez rozdílu; přinášel vidinu (slib) v království boží, věčného a spravedlivého O jeho ukřižování bylo rozhodnuto v roce 30 Jeho učedníci dosvědčují, že vstal z mrtvých

3 Bible je soubor knih, které křesťanství a judaismus považuje za posvátné a inspirované Bohem. Bible je označována též jako Písmo svaté První část Bible tvoří Starý zákon, který byl původně převážně napsaný v hebrejštině Druhá část Bible, Nový zákon Původním jazykem Nového zákona je helénistická řečtina.

4 Symboly Nejznámějším výtvarným symbolem křesťanství je kříž, protože na něm zemřel Ježíš Kristus a zároveň znamená naději na vzkříšení. Velmi starým symbolem je ryba

5 Církve Většina křesťanů patří k jednomu ze tří hlavních směrů: západní katolictví, východní pravoslaví a protestantství, vzniklé z reformace v 16. století. Liší se od sebe odlišným chápáním vztahu věřících a církve.

6 Křest Křest je obřad obmytí vodou, užívaný v některých náboženstvích – určitých historických skupinách židovství a především křesťanství. V křesťanství je křest jednou ze svátostí a představuje očištění od hříchů a sjednocení věřícího s Kristem v jeho smrti a vzkříšení.


Stáhnout ppt "Křesťanství."

Podobné prezentace


Reklamy Google