Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Duchovní je obecné označení osoby, která je prostředníkem mezi věřícími a Bohem (což ovšem neznamená, že kontakt s Bohem nemohou věřící navázat přímo,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Duchovní je obecné označení osoby, která je prostředníkem mezi věřícími a Bohem (což ovšem neznamená, že kontakt s Bohem nemohou věřící navázat přímo,"— Transkript prezentace:

1

2 Duchovní je obecné označení osoby, která je prostředníkem mezi věřícími a Bohem (což ovšem neznamená, že kontakt s Bohem nemohou věřící navázat přímo, prostřednictvím modlitby, stejně jako Bůh je může oslovit jinak než prostřednictvím duchovního).

3 Kněz dnes znamená osobu, většinou muže, která je v daném náboženském společenství oprávněna a povolána konat pravidelné bohoslužby. Ve většině náboženství je kněžství celoživotní povolání, které vyžaduje nějakou přípravu, odříkání a mnohdy i odlišný způsob života. Kněžská funkce se vyskytovala už v dávných civilizacích, bývala vázána k určitému chrámu a byla často rodová, čímž se liší od funkce například proroka nebo věštce.

4 Kněz většinou žil na faře (to je dům vedle kostela). V některých náboženstvích nemohl mít ženu. Kněz žije v různých zemích např. tam kde mají křesťanství.

5 Kněz hlásá Boží slovo a vede lidi k víře. Rozšiřuje víru mezi nevěřící. Pomáhá věřícím lidem ve složitých dobách.

6 FARA VEDLE KOSTELA KOSTEL


Stáhnout ppt "Duchovní je obecné označení osoby, která je prostředníkem mezi věřícími a Bohem (což ovšem neznamená, že kontakt s Bohem nemohou věřící navázat přímo,"

Podobné prezentace


Reklamy Google