Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Salesiáni spolupracovníci ASC

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Salesiáni spolupracovníci ASC"— Transkript prezentace:

1 Salesiáni spolupracovníci ASC

2 Salesiáni spolupracovníci www.ascczech.cz
Děti, mládež a rodiny jsou nadějí společnosti. V dětství a hlavně v dospívání se rozhoduje o celém dalším životě mladého člověka. Uchránit mládež před mravní a sociální bídou a pomoci ji zařadit se důstojně do života, to byl ideál, kterému zasvětil celý svůj život italský kněz Jan Bosco (1815 – 1888).

3 Salesiáni spolupracovníci www.ascczech.cz
Jan Bosco pro záchranu mládeže založil rozsáhlé dílo, které vychází z tzv. “preventivního výchovného systému“. V roce 1934 byl Jan Bosco svatořečen a později získal titul „otec a učitel mládeže“.

4 Salesiáni spolupracovníci www.ascczech.cz
KDO JSME??? Jsme součástí salesiánské rodiny. Založil nás v Itálii v roce 1876 sv. Jan Bosco. Jsme veřejné sdružení katolíků. V salesiánském duchu se věnujeme a snažíme pomáhat především mládeži a a obyčejným lidem.

5 Salesiáni spolupracovníci www.ascczech.cz
KDO JSME??? Ve světě je nás více než a v ČR přes 600. Ve svém životě se inspirujeme příkladem sv. Jana Boska. Svůj apoštolát realizujeme především plněním každodenních povinností hlavně ve své rodině, zaměstnání, farnosti a společnosti.

6 Salesiáni spolupracovníci www.ascczech.cz
CO DĚLÁME??? Podílíme se na lidské a křesťanské výchově dětí a mládeže ve farnostech. Věnujeme se rodinám, manželským párům a snoubencům. Jsme činní v mládežnických organizacích.

7 Salesiáni spolupracovníci www.ascczech.cz
CO DĚLÁME??? Pracujeme ve školách, pedagogicko-psychologických poradnách, centrech pro rodinu a mateřských centrech. Působíme v politických, ekonomických, kulturních a společenských organizacích.

8 Salesiáni spolupracovníci www.ascczech.cz
Naše sdružení se skládá z místních společenství. Společenství nám pomáhá prohlubovat duchovní život a salesiánský životní styl. Neustálá aktivita, pracovitost a radost ve stálém spojení s Bohem byly charakteristické rysy osobnosti Jana Boska, proto se o totéž snažíme i my.

9 Salesiáni spolupracovníci www.ascczech.cz
Nemáme žádné povinné speciální modlitby nebo pobožnosti. Modlitba v salesiánském duchu je jednoduchá a plná důvěry. V duchu sv. Františka Saleského usilujeme o to, abychom proměnili celý život v modlitbu.

10 Salesiáni spolupracovníci www.ascczech.cz
Pokud někdo chce pracovat s mládeží, prožívat společenství, je mu více než 18 let a cítí, že ho Bůh zve k trvalejší spolupráci na díle sv.Jana Boska, je srdečně vítán. Během přípravného období se seznámí se salesiánskou rodinou, naváže vztahy s ostatními spolupracovníky, prohloubí svůj život víry a zapojí se do apoštolátu.

11 Salesiáni spolupracovníci www.ascczech.cz
Příprava je završena slibem salesiána spolupracovníka.

12 Kde nás nejdete? Jsme i u vás.

13 Těšíme se na setkání s vámi. Více na www.ascczech.cz


Stáhnout ppt "Salesiáni spolupracovníci ASC"

Podobné prezentace


Reklamy Google