Operační program Praha – Konkurenceschopnost (OPPK) Oblast podpory 3.1 Rozvoj inovačního prostředí a partnerství mezi základnou výzkumu a vývoje a praxí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
Povinné přílohy žádosti pro 3. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Oblast podpory 3.1 Rozvoj inovačního prostředí a partnerství mezi základnou výzkumu a vývoje a praxí EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ PRAHA & EU INVESTUJEME.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Povinné přílohy žádosti Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Ing. Martin Škréta Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Evropský sociální fond
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Operační program Praha – Konkurenceschopnost (OPPK) Oblast podpory 3.1 Rozvoj inovačního prostředí a partnerství mezi základnou výzkumu a vývoje a praxí Oblast podpory 1.2 Rozvoj a dostupnost ICT služeb EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI

2 Struktura semináře  Obecné informace o programu OPPK  Rekapitulace 3.1  8. výzva podporované aktivity, oprávnění žadatelé  Rekapitulace 1.2  8. výzva podporované aktivity, oprávnění žadatelé  Způsobilé výdaje (obecně)  Partneři  Etapizace, místo realizace  Důležité lhůty  Povinné přílohy (k žádosti, ke smlouvě)  Harmonogram hodnocení  Změny oproti předchozím výzvám

3 Obecné informace o programu OPPK Struktura OPPK Prioritní osa 1 - Dopravní dostupnost a rozvoj ICT 1.1 Podpora ekologicky příznivé povrchové veřejné dopravy 1.2 Rozvoj a dostupnost ICT služeb Prioritní osa 2 - Životní prostředí 2.1 Revitalizace a ochrana území 2.2 Úsporné a udržitelné využívání energií a přírodních zdrojů Prioritní osa 3 - Inovace a podnikání 3.1 Rozvoj inovačního prostředí a partnerství mezi základnou V&V a praxí 3.2 Podpora příznivého podnikatelského prostředí 3.3 Rozvoj malých a středních podniků Prioritní osa 4 - Technická pomoc

4 Obecné informace o programu OPPK Alokace Celkový objem fin. prostředků: 276,4 mil. EUR (7,46 mld. Kč) Použitý kurz: 27 CZK/EUR Prioritní osaAlokace celkem (v mil. Kč) Podíl na alokaci OPPK (v %) Ze zdrojů EU (v %) Ze státního rozpočtu ČR (v %) Z rozpočtu HMP (v %) Dopravní dostupnost a rozvoj ICT ,2 %85 %7,5 % Životní prostředí ,0 %85 %7,5 % Inovace a podnikání ,0 %85 %7,5 % Technická pomoc 210 2,8 %85 %7,5 % Celkem ,0 %85 %7,5 %

5  Přehled VýzvaČástka k dispozici (v mil. Kč) Počet předložených projektů Požadovaná částka (v mil. Kč) Převis poptávky 1.800,039943,3117,9% , ,5225,2% 3.400,0 (757,5) ,8323,9% REKAPITULACE oblasti podpory 3.1

 Počet podpořených žádostí VýzvaŽádosti vyřazené během formálního posouzení Počet projektů pod 50 bodů Počet podpořených projektů Přidělená podpora v mil. Kč , , ,5 REKAPITULACE oblasti podpory 3.1 Při kurzu 24 Kč/EUR vyčerpáno 89% alokace oblasti podpory

7 Alokace na výzvu:  na 8. výzvu vyčleněno ,- Kč Termíny předkládání žádostí :  do 14 hodin Místo předkládání žádostí:  Magistrát hl. m. Prahy, Jungmannova 29/35, Praha 1 Oddělení Evropského fondu regionálního rozvoje - 2. patro, dveře č. 203c 8. výzva OPPK, oblast podpory 3.1

8 Specifické cíle:  zdokonalit inovační infrastrukturu na území města, umožňující vyšší využití potenciálu výzkumu a vývoje,  posílit spolupráci mezi základnou výzkumu a vývoje a ostatními (uživatelskými) subjekty na území města,  zlepšení praktické aplikace výzkumu a vývoje v přímé vazbě na MSP,  přispět k realizaci Regionální inovační strategie pro Prahu (BRIS) Podporované aktivity:  Pořízení / modernizace přístrojového a laboratorního vybavení pro výzkum, vývoj, inovace.  Vznik nových a rozvoj stávajících inovačních jednotek s přímou účastí organizací výzkumu a vývoje (inovační centra a podnikatelská střediska zaměřená na informace z oblasti výzkumu a vývoje). 8. výzva OPPK, oblast podpory 3.1

9 Oprávnění žadatelé:  Organizace výzkumu a vývoje (VŠ, Akademie věd ČR, výzkumné ústavy apod.)  Podnikatelské subjekty (zejména malé a střední podniky)  Nestátní neziskové organizace  Profesní a zájmová sdružení (podnikatelská sdružení, hospodářské komory apod.) Minimální hranice způsobilých výdajů  1,0 mil. Kč na projekt 8. výzva OPPK, oblast podpory 3.1

Povinné indikátory:  Počet nově vytvořených pracovních míst, zaměstnanci VaV, ( výsledek) Pracovní místo musí vzniknout do jednoho roku od ukončení investiční fáze, příjemce se zavazuje toto pracovní místo udržet do ukončení fáze udržitelnosti (3 nebo 5 let).  Vytvořená partnerství veřejného a soukromého sektoru (0002, výstup/výsledek) Počet vytvořených partnerství veřejného a soukromého sektoru, které vzniknou během fáze realizace projektu (výstup) nebo během fáze udržitelnosti projektu (výsledek). POZOR: Do tohoto indikátoru nelze zahrnout již uzavřená partnerství, která jsou do projektové žádosti dokládána v rámci přílohy ""smlouvy o partnerství"". Vždy musí jít o partnerství mezi veřejným a soukromým sektorem. Nelze uznat partnery pouze v rámci veřejného či soukromého sektoru. 8. výzva OPPK, oblast podpory

11 Časově způsobilé výdaje:  ode dne předložení žádosti  do data ukončení investiční fáze projektu uvedeného ve smlouvě Specifické způsobilé výdaje:  nákup a nájem strojů a zařízení, pořízení přístrojového a laboratorního vybavení pro výzkum, vývoj a inovace  pořízení informačních a komunikačních technologií, HW a SW, náklady na zřízení připojení k internetu, tvorba webových stránek  pořízení nehmotného majetku souvisejícího s realizací projektu (např.: know-how, patenty, licence)  osobní náklady pouze na projektové řízení 8. výzva OPPK, oblast podpory 3.1 Způsobilé výdaje

12 Projekty zakládající veřejnou podporu:  budou podpořeny pouze projekty zakládající veřejnou podporu a to v režimu de minimis, nebo dle nařízení komise (ES) č. 800/2008  DE MINIMIS (do 200 tis. EUR) - spolufinancování ve výši 20% bez ohledu na subjekt žadatele  NAŘÍZENÍ EK č. 800/2008, čl. 31 o obecných blokových výjimkách: Průmyslový výzkum: spolufinancování ve výši 50% bez ohledu na subjekt žadatele („průmyslovým výzkumem“ se rozumí plánovitý výzkum nebo kritické šetření zaměřené na získání nových poznatků a dovedností pro vývoj nových výrobků, postupů nebo služeb nebo ke značnému zdokonalení stávajících výrobků, postupů nebo služeb; zahrnuje vytváření dílčích částí složitých systémů nezbytných pro průmyslový výzkum, zejména pro obecné ověřování technologie, kromě prototypů;“ Nařízení EK č. 800/2008, čl.30) Maximální výše podpory (dotace) na projekt 35 mil. Kč 8. výzva OPPK, oblast podpory 3.1 Výše podpory a kofinancování

13  Přehled poptávky VýzvaČástka k dispozici (v mil. Kč) Počet předložených projektů Požadovaná částka (v mil. Kč) Převis poptávky 1.79,310103,6130,6 % 2.80,016151,6189,6 % 3.50,0567,7135,4 % REKAPITULACE oblasti podpory 1.2

 Počet podpořených žádostí VýzvaŽádosti vyřazené během formálního posouzení Počet projektů pod 50 bodů Počet podpořených projektů Přidělená podpora v mil. Kč (-2)41, (-2)417, ,2 REKAPITULACE oblasti podpory 1.2 Z celkové alokace na oblast podpory 1.2 vyčerpáno 54,5 mil Kč 14

15 Alokace na výzvu:  na 8. výzvu vyčleněno ,- Kč Termíny předkládání žádostí :  do 14 hodin Místo předkládání žádostí:  Magistrát hl. m. Prahy, Jungmannova 29/35, Praha 1 Oddělení Evropského fondu regionálního rozvoje - 2. patro, dveře č. 203c 8. výzva OPPK, oblast podpory 1.2

16 Specifické cíle  zvýšit efektivitu veřejné správy a služeb pro veřejnost (e-Government),  zvýšit nabídku progresivních a cenově dostupných služeb a aplikací ICT pro občany,  podpořit přenos nových technologií a jejich osvojování,  podpořit rozvoj sítí vysokorychlostního připojení domácností, MSP a veřejných prostranství. Podporované aktivity  rozvoj telekomunikačních sítí pro pevný i mobilní vysokorychlostní přístup (zejména projekty zaměřené na metropolitní a místní sítě, zřizování přípojek do objektů, zřizování veřejných internetových terminálů)  rozvoj e-služeb městské správy (e-Government), jejich dostupnosti i využívání  projekty zaměřené na stimulaci využívání internetových služeb 8. výzva OPPK, oblast podpory 1.2

17 Oprávnění žadatelé  Hlavní město Praha  Městské části  Nestátní neziskové organizace Minimální hranice způsobilých výdajů  0,5 mil. Kč na projekt Povinné indikátory:  Počet nově elektrizovaných agend veřejné správy (153511, výstup) Agendy jsou činnosti, které vykonávají konkrétní úřady (odbory, oddělení) veřejné správy ve vztahu k občanovi. Elektronizovanou agendou se rozumí komplexní převedení/úprava stávající agendy úřadu do elektronické podoby ve smyslu eGovernment. Jedná se o využití prostředků ICT a jejich vhodné propojení pro zefektivnění/zrychlení činnosti úřadu, převedení z ""papírové"" do elektronické podoby (jde např. o využití elektronických formulářů, vzdálených přístupů a dokumentů v elektronické podobě pro komunikaci občan – úředník). 8. výzva OPPK, oblast podpory 1.2

18 Časově způsobilé výdaje:  ode dne vyhlášení výzvy, tj. od včetně  do data ukončení investiční fáze projektu uvedeného ve smlouvě Specifické způsobilé výdaje:  vybudování místních komunikačních sítí umožňujících širokopásmové připojení  pořízení technologie umožňující zvýšení využívání e-Governmentu  digitalizace vybraných dat umožňující efektivní přístup veřejnosti k informacím  pořízení informačních a komunikačních technologií, pořízení a implementace informačních systémů (HW a SW), náklady na vysokorychlostní připojení k internetu, tvorba webových stránek 8. výzva OPPK, oblast podpory 1.2 Způsobilé výdaje

19 Projekty nezakládající veřejnou podporu: Z celkových způsobilých výdajů  100% = HMP  92,5 % = veřejnoprávní subjekty (spolufinancování 7,5%)  90% = soukromoprávní subjekty (10% spolufinancování) Projekty zakládající veřejnou podporu:  DE MINIMIS (do 200 tis. EUR) - spolufinancování ve výši 20% bez ohledu na subjekt žadatele 8. výzva OPPK, oblast podpory 1.2 Výše podpory a kofinancování

20  Čl Smlouvy o založení ES  Jakákoliv forma podpory z veřejných zdrojů, která může narušit hospodářskou soutěž Společenství tím, že zvýhodní podnikání nebo odvětví výroby, které ovlivní obchod mezi ČR a členskými státy EU.  V programu OPPK se posuzuje poskytování veřejné podpory dle charakteru činnosti * * tj. např. i veřejnoprávní subjekt (jako např. MČ či příspěvková organizace MČ) může být posuzován jako podnikatelský subjekt ve vztahu k dané činnosti a s tím se mu bude přirozeně krátit míra poskytnuté podpory. 8. výzva OPPK, oblast podpory 1.2 Veřejná podpora

ZPŮSOBILÉ VÝDAJE (obecně) Způsobilé výdaje (společné)  pořízení samostatných movitých věcí  odpisy; DPH, pokud žadatel nemá nárok na odpočet DPH na vstupu  výdaje na publicitu projektu  finanční služby (poplatky), výdaje na zřízení a vedení účtu projektu  výdaje na účetní audit (u projektů s celk. náklady vč. DPH nad 90 mil.Kč)  kompletní administrace spojená s dotací (zpracování studie proveditelnosti, CBA, žádosti, monitorovacích zpráv apod.), osobní náklady na projektové řízení (manažer, finanční manažer, účetní projektu), výdaje na znalecké posudky do 3 % celkových způsobilých výdajů 21

22 PARTNEŘI  za partnery jsou považovány instituce a organizace, které jsou zapojeny do přípravné, realizační či provozní fáze projektu, ale nejsou založené či zřízené žadatelem nebo naopak nejsou zakládající organizací žadatele  statutární zástupce příjemce nemůže být současně statutárním zástupcem partnera  způsob zapojení může být finanční, materiální, formou odborných služeb nebo nejlépe kombinací více způsobů  zapojení partnera je nutno doložit smlouvou nebo dohodou, vztahující se přímo k projektu. Role partnera je konkrétní a jasně specifikována.

23 Etapizace, místo realizace Jedno-etapový projekt  Celkové způsobilé výdaje projektu nepřesáhnou 20 mil. Kč  Doba realizace je kratší než 6 měsíců Více-etapový projekt  Celkové způsobilé výdaje projektu rovny nebo vyšší než 20 mil. Kč  Doba realizace je delší než 6 měsíců  Jsou –li splněny obě podmínky zároveň, je žadatel povinen projekt etapizovat.  Maximální délka etapy je 6 měsíců. Místo realizace projektů:  území hl. m. Prahy (místo fyzické realizace projektu)

24 Projekty – důležité lhůty Doba realizace projektu  Maximální délka realizace projektu je 30 měsíců od schválení projektu Zastupitelstvem HMP  Realizace projektu musí být zahájena nejpozději do 6 měsíců od schválení projektu Zastupitelstvem HMP Udržitelnost projektu  Efekty projektu musí být udrženy v nezměněné podobě po dobu pěti let ode dne ukončení realizace; u MSP po dobu tří let ode dne ukončení realizace Uzavření smlouvy o financování / vydání Podmínek usnesení  Doložení povinných příloh projektu k podpisu smlouvy do 10ti pracovních dnů od odeslání dopisu o získání podpory  Podpis smlouvy do 2 měsíců od schválení projektu Zastupitelstvem HMP

25 Povinné přílohy - projektová žádost Předkládané v rámci žádosti: Společné:  Čestné prohlášení  Doklady o právní subjektivitě žadatele  Rozpočet projektu  Doklad o prokázání vlastnických vztahů  Podklady pro posouzení finančního zdraví  Podklady pro ekonomické hodnocení projektu (SP, CBA)  Seznam příloh Dle charakteru projektu:  Doklad o partnerství  Stanovisko k posouzení vlivů na životní prostředí  Příslib spolufinancování z rozpočtů městských částí/státních fondů

26 Povinné přílohy - ostatní Předkládané před podpisem smlouvy:  Čestné prohlášení o podpoře de minimis  Podpisové vzory osob oprávněných k podepisování smluv a monitorovací zprávy  Kopie smlouvy o bankovním účtu Předkládané nejpozději s první žádostí o platbu:  Smlouva s autorizovaným auditorem (pro projekty s celkovými náklady nad 90 mil. Kč včetně DPH)

27 Harmonogram administrace projektu Délka (v týdnech) Výzva k předložení projektových žádostí min. 4 Formální posouzení max. 4 Věcné hodnocení (expertní posouzení) max. 4 Analýza rizik a kontrola ex-ante, kontrola způsobilosti výdajů max. 6 Jednání Výboru pro veřejnou správu, EU fondy a protikorupční opatření ZHMP max. 2 Jednání Rady hl. m. Prahy max. 2 Jednání Zastupitelstva hl. m. Prahy max. 2 Vyhlášení výsledků max. 1 Příprava a uzavření smlouvy max. 4

28 Příjem projektů Elektronický formulář v programu Benefit 7  k dispozici na stránkách:  vyplňuje žadatel on-line V řádně zalepené obálce:  vytištěná a podepsaná žádost statutárním zástupcem žadatele  listy žádosti musí být pevně spojeny  stejný unikátní kód žádosti jako elektronická forma (Benefit 7)  přílohy (povinné i nepovinné), na CD Studie proveditelnosti a CBA Na obálce musí být uvedeno:  název/číslo oblasti podpory OPPK  název žadatele  název projektu, příp. číslo výzvy  unikátní kód žádosti

29 Změny oproti předchozím výzvám  Projekty v oblasti podpory pouze v režimu veřejné podpory de minimis nařízení EK č. 800/2008 (průmyslový výzkum)  Maximální částka dotace u oblasti podpory 3.1 (35 mil. Kč)  Osobní náklady – pro oblast 3.1 pouze pro projektové řízení  Povinné indikátory !  Povinnost zpracovat CBA u projektů s celkovými výdaji nižšími než 50 mil. Kč: oblast podpory mil. Kč oblast podpory mil. Kč

Změny oproti předchozím výzvám  kompletní administrace spojená s dotací (zpracování studie proveditelnosti, CBA, žádosti, monitorovacích zpráv apod.), osobní náklady na projektové řízení (manažer, finanční manažer, účetní projektu), výdaje na znalecké posudky do 3 % celkových způsobilých výdajů  Nezpůsobilé výdaje: na projektovou dokumentaci, výdaje na výběrová řízení, na nákup staveb (pozemků), stavební úpravy a rekonstrukce (dále cestovné, režijní náklady, výdaje na konference a semináře) a výdaje partnera  Nezpůsobilé specifické výdaje v oblasti podpory 1.2 : výdaje na zřízení prostor pro využití jako informačního a komunikačního centra pro veřejnost, na základní vybavení a zařízení veřejných center s veřejně přístupným internetem 30

31 KONTAKT Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů Evropské unie oddělení Evropského fondu pro regionální rozvoj Jungmannova 29/35, Praha 1 fax.:  Mgr. Karolína Ochranová - programová manažerka 1.2, 3.1. a Tel.:  Bc. Klára Slapničková - projektová manažerka 1.2, 3.1. a Tel.: