Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Opatření 3.2. – „Podpora sociální.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
SOCIÁLNÍ INTEGRACE V LIBERECKÉM KRAJI grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu České republiky na léta Priorita.
Opatření 2.3 OP RLZ „Posílení kapacit poskytovatelů sociálních služeb“ Globální grant.
Povinné přílohy žádosti pro 3. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Povinné přílohy žádosti pro 5. Výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Martin Škréta Jednotný programový dokument pro Cíl 2
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Jak na to? Povinné přílohy a Elektronická žádost Grantové schéma Plzeňského kraje „Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji“ „Informační seminář k.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Opatření 3.2. – „Podpora sociální.
Společný regionální operační program (SROP) Grantové schéma v rámci priority 3 Rozvoj lidských zdrojů v regionech.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Základní informace ADMINISTRACE PROJEKTOVÝCH LISTŮ Ing.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Priorita 3 Rozvoj lidských zdrojů a sociální integrace v regionech Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor Sekretariátu Regionální rady soudržnosti, Škroupova.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Krajský úřad Plzeňského kraje, Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Program pro podporu drobných podniků.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Informace o 5. výzvě k podávání žádostí individuálních projektů do SROP Povinné přílohy v rámci opatření.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Jak na to? Povinné přílohy a Elektronická žádost Grantové schéma Plzeňského kraje „Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji“ „Informační seminář k.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Povinné přílohy žádosti Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Podpora sociální integrace v Plzeňském.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
1 Sociální integrace v Libereckém kraji grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Sekretariát Regionální rady soudržnosti Jihozápad Společný regionální operační program PRIORITA.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Aktuální stav příprav na realizaci SROP – Opatření 2.2 Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu 20. května.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Grantová schémata Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Seminář k 2. kolu výzvy.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Podpora sociální integrace v Plzeňském.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Financování bezbariérových úprav chodníků a cyklistických stezek Seminář SMO ČR, SFDI a ČKAIT Praha, 9. září 2014 Ing. Karel Havlíček.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Seminář pro žadatele IROP
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Informace o výzvě pro školy
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Opatření 3.2. – „Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji“ 1.kolo výzvy (Podrobné informace v Pokynech pro žadatele)

 ZAMĚŘENÍ GRANTOVÉHO SCHÉMATU  Vytváří podmínky pro možnou neinvestiční podporu organizací pracujících v oblasti sociální integrace v Plzeňském kraji.   Cílovou skupinou realizovaných akcí jsou sociálně ohrožené skupiny obyvatelstva a to zejména: dlouhodobě nezaměstnaní, ne plně gramotní, absolventi škol a mladiství bez praxe, občané bez kvalifikace nebo s nízkou kvalifikací, občané s omezenou schopností pohybu a orientace, národnostní a etnické menšiny, občané vracející se z výkonu trestu odnětí svobody a výchovných zařízení, drogově závislí, osoby bez přístřeší, děti a mládež ohrožené delikvencí, osoby ohrožené prostitucí, matky s dětmi, ženy v domácnosti a další.

 ZPŮSOBILÍ ŽADATELÉ  obce;  svazky obcí;  organizace zřizované obcemi či krajem;  nestátní neziskové organizace;  Hospodářská komora ČR a její složky.

NAVRŽENÉ DOTAČNÍ TITULY  Prevence - zabránění zvyšování počtu sociálně vyloučených osob formou preventivních programů zejména pro mládež ve věku 15 – 25 let;  Odstraňování bariér - odstraňování bariér bránících pracovnímu uplatnění izolovaných skupin obyvatelstva ohrožených sociálním vyloučením;  Zaměstnávání – snižování počtu sociálně vyloučených osob přímým zaměstnáváním těchto osob;  Komunitní plánování sociálních služeb. 

  Celkový objem finanční podpory je cca 88 mil. Kč.  Dotace bude poskytována jako podíl na celkových uznatelných nákladech akce (90 % až 100 %).  Spolufinancování ve výši 0 – 10 % zajišťují příjemci podpory. Míra podpory se liší vzhledem k dotačnímu titulu, v rámci něhož je akce předkládána a právní formě žadatele, kterým je akce realizována: FINANCE (1)

 FINANCE (2)  Míra spolufinancování u akcí předkládaných obcemi, svazky obcí, organizacemi zřizovanými krajem a obcemi a Hospodářskou komorou ČR a jejími složkami, které obsahují aktivity definované v rámci dotačních titulů Prevence, Odstraňování bariér a Zaměstnávání, může činit až 90 % celkových uznatelných nákladů akce.  Míra spolufinancování u akcí předkládaných NNO, které obsahuji aktivity definované v rámci dotačních titulů Prevence, Odstraňování bariér a Zaměstnávání, může činit až 100 % celkových uznatelných nákladů akce.  Míra spolufinancování u akcí předkládaných všemi způsobilými subjekty, které obsahují aktivity definované v rámci dotačního titulu Komunitní plánování, může činit až 90 % celkových uznatelných nákladů.

 Minimální výše dotace na jednu akci je Kč.  Maximální přípustná výše dotace na jednu akci je stanovena na 10 milionů Kč.  V případě 100% míry spolufinancování je tedy minimální přípustná výše celkových uznatelných nákladů na jednu akci Kč.  V případě 90% míry spolufinancování činí minimální přípustná výše celkových uznatelných nákladů na jednu akci Kč (z důvodu nutnosti 10% spolufinancování celkových uznatelných nákladů ze strany žadatele – Kč = 10 %; Kč = 90 %). FINANCE (3) 

 ZAMĚŘENÍ PODPOROVANÝCH AKTIVIT  Prevence – vyhledávání jednotlivců a skupin ohrožených rizikovým vývojem a nabízení volnočasových aktivit, neformální vzdělávání, poradenství a psychologická pomoc, a to především mládeži ve věkové kategorii 15 – 25 let apod.  Odstraňování bariér – obnovování pracovních návyků, vzdělávání a zvýšení dovedností pro nalezení zaměstnání, psychologická pomoc při řešení problémů integrace do společnosti a na trh práce apod.  Zaměstnávání – zřizování a provoz chráněných dílen, inovativní programy v rámci již existujících chráněných dílen apod.  Komunitní plánování – tvorba komunitních plánů sociálních služeb, posílení či tvorba místních partnerství umožňující řešit vytipované problémy apod.

 POVINNÉ PŘÍLOHY ŽÁDOSTI (1)  Soulad s rozvojovou strategií;  Čestné prohlášení (tato příloha bude vygenerována programem ELZA jako součást vytištěné žádosti);  Podrobný rozpočet projektu (dle vzoru pro SROP  Příloha č. 4 Pokynů pro žadatele);  Podklady pro ekonomické hodnocení akce (dle povinné osnovy v Příloze č. 8 PPŽ  do výše 90 mil. Kč celkových nákladů je zpracovávána Zjednodušená studie proveditelnosti);  Logický rámec akce (dle povinné osnovy v Příloze č. 5 PPŽ  cíle, účel, výstupy, aktivity akce);  Doklady o právní subjektivitě žadatele (doklad o přidělení IČ a další dle právní subjektivity);

 POVINNÉ PŘÍLOHY ŽÁDOSTI (2)  Podklady pro posouzení finančního zdraví žadatele (obce - doklad o dluhové službě, ostatní - daňová přiznání za poslední 3 roky);  Doklad o partnerství;  Doklad o prokázání vlastnických vztahů (výpis z katastru nemovitostí, snímek z katastrální mapy);  Doklad o posouzení vlivu akce na životní prostředí (dle Pokynu MŽP č. 3/2004 a seznamů vyloučených záměrů z hlediska posuzování vlivu na ŽP a NATURA 2000);  Projektová dokumentace;  Seznam příloh.

 POVINNÉ PŘÍLOHY PŘI PODPISU SMLOUVY  Smlouva o vedení účtu;  Doklady o zajištění finančního krytí akce (výpis z účtu nebo úvěrová smlouva, obce - usnesení o závazku profinancování).  Jakékoli dokumenty podporující argumentaci o potřebnosti realizace akce.  Zřetelně odděleny od povinných příloh a označeny nadpisem „doplňující přílohy“ - musí být uvedeny v seznamu příloh akce.  Část hodnocení akce je založena právě na těchto nepovinných přílohách (viz Hodnotící tabulka v PPŽ). NEPOVINNÉ PŘÍLOHY K ŽÁDOSTI 

 UZNATELNÉ NÁKLADY (1) Časová uznatelnost:  náklady vynaložené během realizace akce, ale až ode dne registrace (podání) žádosti na Odbor fondů a programů EU;  rozhodujícím dnem pro vznik nákladu je datum uskutečnění zdanitelného plnění na faktuře. Uznatelné náklady:  osobní náklady;  cestovní náhrady;  náklady na nákup nového a použitého vybavení a zařízení (pouze drobný hmotný a nehmotný majetek);  splátky operativního majetku (max. 25 % celkových uznatelných nákladů - společně s předchozí odrážkou);  odpisy dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku;

 UZNATELNÉ NÁKLADY (2)  režijní výdaje (nájem kanceláře, energie – max. 7 %);  administrativní výdaje;  výdaje na opravu a údržbu;  výdaje vyplývající ze smluv uzavřených s dodavateli (max. 49 %);  výdaje vyplývající přímo ze Smlouvy o financování akce;  výdaje na právní poradenství, notářské poplatky atp.;  výdaje na drobné stavební úpravy (max. 40 tis. na jednotlivý majetek – např. úprava pracovního místa);  výdaje na přímou podporu jednotlivců;  výdaje na reprezentaci a reklama (semináře, brožury);  mzdové příspěvky pro cílové skupiny;  DPH.

 PŘEDLOŽENÍ ŽÁDOSTI (1)  Termín pro předkládání žádostí: – (14 hodin)  Osobně na KÚPK, Odbor fondů a programů EU.  V zalepené obálce s následujícími požadavky:  na místech spojů je obálka opatřena podpisem statutárního zástupce žadatele;  v levém horním rohu je uveden název a adresa žadatele;  v levém dolním rohu je uveden název grantového schématu + nápis ŽÁDOST  adresa KÚPK – OFP EU, číslo Výzvy a název akce.

 PŘEDLOŽENÍ ŽÁDOSTI (2)  Obálka se žádostí vždy obsahuje:  CD (disketu) s formulářem žádosti vygenerovaným programem ELZA ve formátu.xml (k vygenerování formuláře dojde po jeho finálním uložení);  3 paré vytištěné žádosti (1x podepsaný originál + 2x prostá kopie);  2 paré seznamu povinných příloh žádosti (1x podepsaný originál + 1x prostá kopie);  2 paré povinných příloh žádosti (1x originál nebo úředně ověřená kopie + 1x prostá kopie).

 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA

 POSTUP ADMINISTRACE Kontrola formálních náležitostí Kontrola přijatelnosti Hodnocení kvality akce Výběrová komise Rada Plzeňského kraje Zastupitelstvo Plzeňského kraje Podpis Smlouvy o financování akce

 PLATBY DOTACE  Na základě žádosti o platbu – v průběhu realizace akce po ukončení etapy (součást etapové zprávy) nebo po ukončení realizace celé akce (součást závěrečné zprávy). a minimální finanční objem etapy je stanoven na  Etapa musí trvat minimálně 3 měsíce a minimální finanční objem etapy je stanoven na 150 tis. Kč.  Na základě závěrečné zprávy a všech etapových zpráv je konečnému uživateli proplaceno max. 80 % celkové dotace.  Konečná splátka ve výši 20 % celkové dotace je konečnému uživateli proplacena do 20 pracovních dnů od okamžiku schválení Souhrnné žádosti kraje o platbu za celé grantové schéma zaslané platební jednotce SROPu, která v sobě zahrnovala žádost o proplacení závěrečné platby konečného uživatele.

Mgr. MAGDALÉNA KOLÁŘOVÁ tel.: DĚKUJI ZA POZORNOST Krajský úřad Plzeňskýho kraje Odbor fondů a programů EU, Oddělení grantových schémat Škroupova 18, Plzeň