Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce"— Transkript prezentace:

1 Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV

2 Základní informace o programu
Zaměřen na snížení hospodářských a sociálních rozdílů v rámci rozšíření Evropské unie Určen pro členské státy, které vstoupily do EU v roce 2004 Pro Českou republiku určeno 11 % celkové alokace, což je 109,78 mil. CHF Rámcová dohoda uzavřena 20. prosince 2007 Období pro uzavírání závazků – (+ 5 dalších let na proplácení výdajů) Je to jeden z 10 programů, které Švýcarsko realizuje v 10 nových členských státech Celkový příspěvek 1 mld. Švýcarských franků Základním dokumentem pro implementaci Programu je Rámcová dohoda uzavřená mezi Švýcarskou federální radou a vládou ČR.

3 Tematická zaměření programu
Bezpečnost, stabilita a podpora reforem Životní prostředí a infrastruktura Podpora soukromého sektoru Rozvoj lidských zdrojů a sociální rozvoj Speciální alokace Na první prioritu alokováno 26 mil. CHF Na druhou prioritu alokováno 30 mil. CHF Na třetí 12 mil. CHF Na 4. prioritu 11 mil. CHF Speciální alokace činí 15,1 mil. CHF.

4 Program švýcarsko-české spolupráce v gesci MPSV (1)
Tematické zaměření 1 Bezpečnost, stabilita a podpora reforem Oblast podpory 1.1 Iniciativy regionálního rozvoje v okrajových nebo znevýhodněných regionech Cíl 3 Zavádění nových metod sociální práce se seniory a nových metod přímé práce se seniory, zlepšování kvality v oblasti poskytování sociálních služeb na základě zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Je to jeden z 10 programů, které Švýcarsko realizuje v 10 nových členských státech Celkový příspěvek 1 mld. Švýcarských franků Základním dokumentem pro implementaci Programu je Rámcová dohoda uzavřená mezi Švýcarskou federální radou a vládou ČR.

5 Program švýcarsko-české spolupráce v gesci MPSV (2)
Implementační struktura Ministerstvo financí – národní koordinační jednotka zodpovědná za implementaci celého Programu v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí – zprostředkující subjekt pro Cíl 3 Tematického zaměření 1, oblasti podpory 1.1 Švýcarská strana SCO (Kancelář Programu v Praze při Velvyslanectví Švýcarska) SDC (Agentura pro rozvoj a spolupráci) Je to jeden z 10 programů, které Švýcarsko realizuje v 10 nových členských státech Celkový příspěvek 1 mld. Švýcarských franků Základním dokumentem pro implementaci Programu je Rámcová dohoda uzavřená mezi Švýcarskou federální radou a vládou ČR.

6 Aktuální výzva 18. červen 2010 – zveřejnění výzvy
18. srpen 2010, 16 hodin - termín pro předkládání záměrů projektů Určena pro cílovou skupiny dle výzvy v Moravskoslezském, Olomouckém a Zlínském kraji Zaměření výzvy: Zavádění nových metod sociální práce se seniory a nových metod přímé práce se seniory, zlepšování kvality v oblasti poskytování sociálních služeb na základě zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách. Je to jeden z 10 programů, které Švýcarsko realizuje v 10 nových členských státech Celkový příspěvek 1 mld. Švýcarských franků Základním dokumentem pro implementaci Programu je Rámcová dohoda uzavřená mezi Švýcarskou federální radou a vládou ČR.

7 Aktuální výzva – alokace a míra podpory
Celková alokace na výzvu: ,- CHF Minimální grant na individuální projekt: ,- CHF Minimální výše grantu může činit: 60 % celkových oprávněných výdajů projektu 85 % celkových oprávněných výdajů projektu – pokud je spolufinancování zajištěno z veřejných zdrojů 100 % celkových oprávněných výdajů projektu – pokud se jedná o: projekty zaměřené na budování institucí, projekty technické asistence; projekty realizované nevládními neziskovými organizacemi; Je to jeden z 10 programů, které Švýcarsko realizuje v 10 nových členských státech Celkový příspěvek 1 mld. Švýcarských franků Základním dokumentem pro implementaci Programu je Rámcová dohoda uzavřená mezi Švýcarskou federální radou a vládou ČR.

8 Aktuální výzva – oprávnění žadatelé
Kraj organizace zřízená nebo založená krajem obec svazek obcí organizace zřízená nebo založená obcí nestátní nezisková organizace dobrovolná nebo společenská organizace Je to jeden z 10 programů, které Švýcarsko realizuje v 10 nových členských státech Celkový příspěvek 1 mld. Švýcarských franků Základním dokumentem pro implementaci Programu je Rámcová dohoda uzavřená mezi Švýcarskou federální radou a vládou ČR.

9 Aktuální výzva – kritéria oprávněnosti žadatele
musí mít právní subjektivitu musí mít sídlo v České republice jeho činnosti v rámci realizace projektu musí být vykonávány ve veřejném zájmu nesmí z projektu financovat běžnou činnost (provozní náklady a náklady na údržbu) své organizace. Je to jeden z 10 programů, které Švýcarsko realizuje v 10 nových členských státech Celkový příspěvek 1 mld. Švýcarských franků Základním dokumentem pro implementaci Programu je Rámcová dohoda uzavřená mezi Švýcarskou federální radou a vládou ČR.

10 Aktuální výzva – partnerství
Žadatel je oprávněn předložit samostatně nebo s partnery Partner je instituce (česká nebo švýcarská), která se podílí na přípravě projektu, zajištění jeho realizace a následné dlouhodobé udržitelnosti projektu. Partner musí splňovat stejná kritéria oprávněnosti jako žadatel (výjimka může být pouze u kritéria týkajícího se sídla v ČR). Dodavatel ≠ Partner Partnerství veřejného a soukromého sektoru: smluvní vztah mezi veřejným a soukromým subjektem, jehož cílem je společné zajištění činností ve veřejném zájmu, přičemž musí být vyloučen jakýkoliv ziskový motiv. Je to jeden z 10 programů, které Švýcarsko realizuje v 10 nových členských státech Celkový příspěvek 1 mld. Švýcarských franků Základním dokumentem pro implementaci Programu je Rámcová dohoda uzavřená mezi Švýcarskou federální radou a vládou ČR.

11 Děkuji Vám za pozornost.
Ing. Petra Murycová Ministerstvo práce a sociálních věcí Je to jeden z 10 programů, které Švýcarsko realizuje v 10 nových členských státech Celkový příspěvek 1 mld. Švýcarských franků Základním dokumentem pro implementaci Programu je Rámcová dohoda uzavřená mezi Švýcarskou federální radou a vládou ČR.


Stáhnout ppt "Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce"

Podobné prezentace


Reklamy Google