Struktura dotačních titulů z rozpočtu Středočeského kraje od roku 2010

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Postupy ve zpracování žádosti k projektu ČŘB II v roce 2009  presentace projektu pracovníkům MŽP a SFŽP  vyhlášená 9. kontinuální.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Dotační příležitosti.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Prevence korupce z hlediska příjemce dotace Ing. Martin Puš starosta města Jičín.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
POV Východiska POV 2008 Odstranění překryvů s Programem obnovy venkova ČR, zejména s Osou III zaměřenou na venkovské projekty Zásadní změna podoby.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
Středočeský kraj.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Zadávací řízení dle pravidel PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí“ Společně Měníme.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Ekonomická část. Informace:  účetní závěrky sestavené k – termín odevzdání do (pozdější termín – po domluvě s příslušnou účetní)
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
1 Zpráva o výsledcích finančních kontrol ve veřejné správě za rok 2006 – za Liberecký kraj a jím zřízené příspěvkové organizace.
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Připravované grantové programy Fondu Vysočiny pro rok 2008 Garant odbor životního prostředí Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Téma: DOTACE LIBERECKÉHO KRAJE OBLAST SPORTU A TĚLOVÝCHOVY 2015 – 57 mil. Kč, 2016 – 55 mil. Kč Dotační programy PŘÍMÉ PODPORY z rozpočtu LK (2015 – 12.
„Váš kraj, Váš rozpočet“. Projekt „Váš kraj, Váš rozpočet“  Běžná praxe: občané mají možnost vyjádřit se k návrhu rozpočtu až ve fázi, kdy je návrh rozpočtu.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Postup při zadávání VZ - Příspěvkové organizace Kompetence k rozhodování o nákupu věcí, služeb a stavebních prací Rozsah Číslo usnesení Rady ÚK z
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
Programové dotace Olomouckého kraje 2018
Setkání regionálních výrobců
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Setkání manažerů PK Elektronické podávání/příjem žádostí do Programu prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR.
Transkript prezentace:

Struktura dotačních titulů z rozpočtu Středočeského kraje od roku 2010 Ing. Václava Štědrá tel.: 257 280 372, e-mail: stedra@kr-s.cz http://www.kr-stredocesky.cz

Struktura dotačních titulů z rozpočtu Středočeského kraje od roku 2010 Zastupitelstvo kraje č. 82-6/2009/ZK ze dne 12. 10. 2009 Původně: osmnáct fondů a dotačních programů Středočeského kraje Nyní: osm nových fondů Středočeského kraje Společná pravidla Společný harmonogram dotačních řízení Jednotný postup při podávání žádostí, jejich vyhodnocování, sjednocení termínů – výzvy, podávání žádostí, vyhodnocení, předložení do RK, ZK

Struktura dotačních titulů z rozpočtu Středočeského kraje od roku 2010 – 8 fondů 1. Středočeský Fond hejtmana a zmírnění následků živelných katastrof 2. Středočeský Fond podpory dobrovolných hasičů a složek IZS 3. Středočeský Fond sportu, volného času a primární prevence 4. Středočeský Fond kultury a obnovy památek 5. Středočeský Humanitární fond 6. Středočeský Fond cestovního ruchu a podpory podnikání Středočeský Fond rozvoje obcí a měst Středočeský Fond životního prostředí a zemědělství

Středočeský Fond hejtmana a zmírnění následků živelných katastrof ODB NÁZEV FONDU TÉMATICKÁ ZADÁNÍ KHT Středočeský Fond hejtmana a zmírnění následků živelných katastrof Podpora hejtmana Zmírnění následků živelných katastrof Středočeský Fond podpory dobrovolných hasičů a složek IZS Podpora obnovy techniky, výzbroje a výstroje jednotek sborů dobrovolných hasičů Podpora občanských sdružení a veřejně prospěšných organizací působících na poli požární ochrany ŠKO Středočeský Fond sportu, volného času a primární prevence Podpora volnočasových a sportovních aktivit Podpora vrcholového sportu Podpora primární prevence KUL Středočeský Fond kultury a obnovy památek Podpora kultury a obnovy památek ZDR Středočeský Humanitární fond Programy pro oblast zdravotnictví Programy pro oblast Zdraví 21 SOC Sociální oblast REG Středočeský Fond cestovního ruchu a podpory podnikání Oblast cestovního ruchu Oblast podpory podnikání Středočeský Fond rozvoje obcí a měst Velké projekty, dopravně-bezpečnostní opatření Program obnovy venkova, dopravně-bezpečnostní opatření OŽP Středočeský Fond životního prostředí a zemědělství Vodohospodářská infrastruktura Zkvalitnění životního prostředí

Kontakty na garanty Fondů

Společná pravidla http://dotace.kr-stredocesky.cz Poskytování dotací zabezpečuje SK z rozpočtu Středočeského kraje. Žadatel smí v daném roce podat jednu žádost o dotaci z rozpočtu Středočeského kraje z vyhlašovaného Fondu. Jeden projekt/jednu akci v jednom kalendářním roce není možné podporovat z více dotačních programů (Fondů) Středočeského kraje. Na základě výzvy hejtmana. Žádost o dotaci je nutné podat zároveň: a) v elektronické podobě prostřednictvím internetové aplikace http://dotace.kr-stredocesky.cz b) v písemné podobě na formuláři vygenerovaném aplikací.

Společná pravidla Příslušný odbor provede formální kontrolu podaných žádostí a v případě neúplných žádostí vyzve žadatele k doplnění. Povinné přílohy jsou stanoveny ve formuláři žádosti o dotaci. Příslušný odbor připraví materiál pro hodnotící Komisi Rady kraje – seznam žádostí, které splňují formální požadavky a seznam žádostí, které je nesplňují. Hodnotící Komise Rady kraje rozhodne o vyřazení žádostí, které nesplňují formální náležitosti. Hodnotící Komise Rady má sedm členů a je jmenována Radou Středočeského kraje na návrh hejtmana Středočeského kraje.

Společná pravidla U akcí investičního charakteru v případě, že požadovaná dotace je vyšší než 4 mil. Kč, musí žadatel přiložit k žádosti posudek v rámci systému evidence obvyklých cen stavebních prací zpracovaný Úřadem Regionální rady. Mgr. Karel Štogl, tel.  222 749 772,   e-mail:  stogl@rops.cz www.ropstrednicechy.cz Minimální spoluúčast příjemce dotace je stanovena na 5% nákladů akce/projektu. Příjemce musí při čerpání dotace postupovat v souladu s příslušnými právními předpisy. Výběr dodavatele musí být příjemcem dotace proveden v souladu se zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů.

Kontakt: Ing. Jiří Kupšovský, tlf.: 257 280 565, kupsovsky@kr-s.cz Společná pravidla Při výběrovém řízení musí příjemce dotace uplatnit kritérium ceny s váhou minimálně 75%. Je-li žadatelem o dotaci obec, je povinna zadávat veřejné zakázky malého rozsahu na stavební práce s předpokládanou hodnotou plnění od 2 milionů Kč bez DPH a veřejné zakázky malého rozsahu na služby a na dodávky s předpokládanou hodnotou plnění od 1 milionu Kč bez DPH prostřednictvím portálu eZakázky. http://ezakazky.kr-stredocesky.cz Kontakt: Ing. Jiří Kupšovský, tlf.: 257 280 565, kupsovsky@kr-s.cz Hodnotící Komise Rady kraje si může od příjemce dotace vyžádat výsledky výběrového řízení dle zákona o veřejných zakázkách.

Harmonogram dotačních řízení Výzva hejtmana k podání žádostí pro následující rok[1] říjen - listopad Podávání žádostí na základě Výzvy hejtmana Středočeského kraje říjen - prosinec Kontrola žádostí jednotlivými odbory KÚ SK leden násled. roku Výběr žádostí hodnotícími Komisemi únor Schválení dotací v RK a ZK, příprava smlouvy, metodiky únor - duben Zpracování smluv březen - červenec Proplácení dotací červenec - prosinec Kontroly závěrečných vyhodnocení červen - březen násled. roku [1] Např. pro rok 2010 je výzva hejtmana k podávání žádostí zveřejněna v říjnu - listopadu 2009.

Termín pro podávání žádostí o dotace z rozpočtu Středočeského kraje z Fondů SK

Středočeský Fond cestovního ruchu a podpory podnikání

Středočeský Fond cestovního ruchu a podpory podnikání

Středočeský Fond rozvoje obcí a měst

Středočeský Fond rozvoje obcí a měst

Struktura dotačních titulů z rozpočtu Středočeského kraje od roku 2010 Internetová aplikace http://dotace.kr-stredocesky.cz

Internetová aplikace – podávání žádostí Žádost se bude podávat vložením dat (po registraci žadatele) do internetové aplikace a písemně na KÚ SK (aplikace vygeneruje žádost) Možnosti aplikace: registrace žadatele do systému Středočeského kraje (žadatel se zaregistruje pouze jednou pro všechny dotační tituly), aplikace bude podle IČ/RČ kontrolovat, zda se jeden subjekt nezaregistroval víckrát, Kontrola neoprávněného podání žádosti.

Internetová aplikace – podávání žádostí Možnosti žadatele: editovat zadané údaje, zakládat nové žádosti v rámci jednotlivých fondů SK, sledovat podané žádosti v jednotlivých letech a jednotlivých fondech. Hodnocení žádostí pomocí aplikace.

Kontakty Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje oddělení řízení rozvoje kraje http://www.kr-stredocesky.cz Ing. Václava Štědrá tel.: 257 280 372, e-mail: stedra@kr-s.cz Ing. Jitka Fundová (Garant fondu FROM) tel.: 257 280 568, e-mail: fundova@kr-s.cz Ing. Tereza Zavadilová (FROM) tel.: 257 280 423, e-mail: zavadilova@kr-s.cz Mgr. Lucie Kaiserová (Garant fondu FCRPP) tel.: 257 280 151, e-mail: kaiserova@kr-s.cz

Děkuji za pozornost

Přehled fondů a jejich tématických zadání Středočeský Fond hejtmana a zmírnění následků živelných katastrof

Středočeský Fond hejtmana a zmírnění následků živelných katastrof

Středočeský Fond podpory dobrovolných hasičů a složek IZS

Středočeský Fond sportu, volného času a primární prevence

Středočeský Fond podpory dobrovolných hasičů a složek IZS

Středočeský Fond sportu, volného času a primární prevence

Středočeský Fond sportu, volného času a primární prevence

Středočeský Fond kultury a obnovy památek

Středočeský Humanitární fond

Středočeský Humanitární fond

Středočeský Humanitární fond

Středočeský Fond životního prostředí a zemědělství

Středočeský Fond životního prostřední a zemědělství